* Vali Ahmet Turhan, bir yıl önceki restorasyon çalışmaları sırasında "Valilik" olarak değiştirilen tabelanın yeniden "T.C. Balıkesir Valiliği" olarak düzenleneceğini söyledi. Turhan, "Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek" açıklamasında bulundu.

 

* Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin ziyaretinde konuşan Vali Turhan, "Biz gelmeden yaklaşık bir yıl önce binadaki restorasyon kapsamında tabela da yenilenmiş. Bu tabela değişikliğinin süreçle de uzaktan yakından ilgisi yok. Suni gündemlere takılınıp kalınmamalı" dedi.

 

Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde devam eden T.C. tartışmaları Balıkesir'e de uzandı. Geçen yıl valilik hizmet binasındaki restorasyon çalışmaları sırasında "Valilik" adıyla değiştirilen tabela "TC Balıkesir Valiliği" olarak tekrar eski halini alacak.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetiminin ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Turhan, 'TC'li tabelanın asılması için talimat verdiğini belirterek, "Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek" dedi.

SUNİ GÜNDEMLERE TAKILINMAMALI

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, valilik tabelasında "T.C." ibaresinin yer almamasına ilişkin, son günlerde bazı yayın organlarındaki haberler üzerine, "Ülkenin içinde bu kadar gündem varken suni gündem oluşturmanın anlamı yok" ifadesini kulladı. Turhan, TC'nin herkesin ortak değeri olduğu hatırlatmasında bulundu.

BALIKESİR'İN GÜNDEMİ BU DEĞİL

Balıkesir Valiliği girişindeki yazının kendisinin göreve gelmeden önce restorasyon kapsamında yazıldığını ifade eden Vali Turhan, "Doğru yapılmış, yanlış yapılmış meselesi değil. Bu yazıyı değiştireceğiz. Talimat verdim, zaman gerekiyor. Oradaki harfler paslanmaz olacak. İstanbul'dan geliyor, değiştireceğiz. Balıkesir olarak bu şekilde gündemde kalmak. gündeme gelem istemiyoruz. Bunu da doğru bulmuyoruz. Biz, sanayi ile turizmle gündeme gelmek istiyoruz." dedi.

BİR KISMININ AMACI BAĞCIYI DÖVMEK

Bu konuda vatandaşlardan kendisine çok sayıda e-mail geldiğini aktaran Vali Turhan, çoğunluğun iyi niyetli olduğunu ve yazının değişmesini istediğini vurguladı. "Bir kısmının da amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" diyen Vali Turhan, "İnsan üzülüyor. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin ortak değeri. İyisinin kötüsünün, herkesin tartışılmayacak bir değeri. Ben Batman'dan geldim, bizim valiliğin önünde "Hükümet Konağı" yazıyordu. Bakın eski arşivlere. Ben dedim ki; 'Burası Hükümet Konağı, kaymakamlık değil, valilik'. Daha sonra oraya Türkiye Cumhuriyeti Batman Valiliği yazdırdım. Düşünün yani biz bunu Batman'da doğru şekilde değiştirdik.

TC YAZISI YENİDEN KONULACAK

Buraya geldiğimizde de bu konu benim gündemime geldi. Valilik şekli formata uygun değil. Burada başka bir niyet aramanın anlamı yok. Burada büyük bir restorasyon olmuş.  Çalışma sırasında tabelalar değiştirilmiş. Yalnız bunda bir art niyet aranmamalı. Kasıtlı olarak yapıldığına inanmıyorum. Şu an gündemde 'T.C.' ibaresiyle ilgili haberler yapıldığı için dikkat çektiğini düşünüyorum. Böyle bir haberin yapılmasını doğru buluyorum, bizi uyarmış oldunuz. Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek" diye konuştu.

PASLANMAZ HARFLERDEN YAZILACAK

Bir firmayla 15 gün önce tabelanın değiştirilmesi için anlaştıklarına dikkat çeken Balıkesir valisi Ahmet Turhan, "Zaman alacağı için şimdi T.C.'sini koyacağız, çalışmaları devam ediyor.   İstanbul'dan, paslanmaz harfler sipariş ettik. Onlar geldiğinde yerleştirilecek. Sonuçta değişecek, vatandaşlarımız merak etmesin. Yanlışa yanlış demek lazım. Bunun altında art niyet aramak yanlış. Ayrıca gündemde daha önemli konular var. Böyle şeylere fazla takılıp kalınmamalı diye düşünüyorum."" değerlendirmesinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi