Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un "Sen hal binasının olduğu yeri meydan yap, bende lunapark alanına otel yaptırmayayım" çağrısına kulak asmayan Belediye Başkanı Ok, hal binasının olduğu yere bina yapma sevdasından vazgeçmezken, lunapark alanına otel yaptırmamak için tek başına mücadele etmeye hazır olduğunu söyledi.

Balıkesirlilerinin yıkılan hal binasının yerine meydan yapılması istemlerini duymazdan gelen ve buraya bina yapmakta kararlı olan Belediye Başkanı İsmail Ok, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un iyi niyetle yaptığı çağrıyı çarpıtarak, farkılı boyuta çekti. Uğur'un çağrısını kavgaya davet olarak algılayan Başkan Ok, lunapark alanına otel ya da alışveriş merkezi yapılmasını engellemek için tek başına mücadeleye hazır olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı İsmail Ok, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 bin metrekarelik alana yapılacak otel inşaatıyla ilgili ihale şartnamesine otel yerine Alışveriş Merkezi (AVM) yapılabilir maddesinin de eklendiğini söyledi. 
SAVCI VE POLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Eski lunapark alanına AVM'nin engellenmesi için gerekirse tek başına mücadele edeceğini belirten Başkan Ok, esnaf odaları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarını bu uygulamaya karşı çıkmaya çağırdı.
Belediye Başkanı Ok, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un, yıkılan hal binası ve eski lunapark alanına otel yapılmasına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Atatürk Parkı yanında bulunan alana AVM yapılması halinde küçük esnafın biteceğine dikkat çeken Başkan Ok, "Savcı ve polisi göreve çağırıyorum. Bu adrese teslim ihale engellenmeli" dedi.
İHALE 25 HAZİRAN'DA
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un 'Hodri Meydan' üslubuyla kavgaya davet eder gibi açıklamasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Başkan Ok, "Başbakan, Cumhurbaşkanı herkesi evlerine çekilmeye çağırıyor, Edip Uğur 'Eski hal binası önünde Balıkesirlileri direnmeye çağırıyor. Buna ne gerek var, biz sizden yardım istemişiz. Şimdi ortalığı bulandırmaya çalışıyorsunuz" diye konuştu.
Eski lunapark alanına otel yapılmasıyla ilgili ihalenin yayınladığına işaret eden Belediye Başkanı İsmail Ok, 25 Haziran'da yapılacak ihale ile Atatürk Parkı'nın bitişiğindeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 bin metrekarelik alana otel yerine alışveriş merkezi yapılmasına imkan sağlanacağını savundu.
İHALE ADRESE TESLİM İDDİASI
İhale şartnamesini okuyan ve ihalenin adrese teslim olduğunu iddia eden Başkan Ok, "İhaleyle ilgili Cumhuriyet Savcıları ve polisi göreve çağırıyorum. Bütün kamuoyu buraya otel yapılacak zannediyor. Öyle bir ihale şartnamesi hazırlanmış ki şartnamenin 3. maddesine göre ihaleyi kazanan isterse burayı alışveriş merkezine çevirebilecek. Sözde otel inşaatı ihalesine çıkılıyor yeri alan firma burayı alış veriş merkezi yapabilecek. Otel bahane, AVM şahane. Cumhuriyet savcılarını, Balıkesir Emniyeti'ni göreve davet ediyorum. Balıkesir Belediyesi, Balıkesirspor olduğu zaman yüzlerce kolluk kuvveti ile burayı basanları göreve çağırıyorum. Bu yer sayın vekili niye ilgilendiriyor, burası vekilin kendisine mi ait? Bunu biz söylesek anında kodese atarlar." 
Editör: Haber Merkezi