Çok değil 5-6 yıl öncesine kadar en büyük sorunu 'yol'suzluk olan Balıkesir,  otoyolların kesiştiği cazibe merkezi olma noktasında geri sayıma başladı.

BALIKESİR'İ BÜYÜTÜYORUZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, ilimizdeki otoyol projeleriyle ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştığı toplantıda, "Biz kendimizi değil. Balıkesir'i büyütmeye çalışıyoruz. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" vurgusu yaptı.

BUGÜNÜ DEĞİL, 50 YIL SONRASI
İl merkezinin, Milli Kuvvetler ile Anafartalar Caddesi arasında sıkışıp kaldığına dikkat çeken Uğur, "Balıkesir'in gelişmesi lazım. İlimiz 2023 ve 2071 yılına hazır olması lazım. Balıkesir'in 50 yıl sonrasını düşünmek zorundayız" ifadesini kullandı.

NUFÜS ARTIŞI TÜRKİYE'Yİ SOLLADI
Uğur, TÜİK'in nüfus verilerine de dikkat çektiği açıklamasında, il merkezindeki nüfus artışının Türkiye ortalamasının çok üzerinde gerçekleştiğine işaret etti; "İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde otoyollar ve diğer bölünmüş yollarla Balıkesir bir cazibe merkezi haline gelecek. Rakamlar bugünden bunu gösteriyor" dedi.

METROPOL KENTE GİDEN YOL
Balıkesir'in her geçen gün büyüdüğünü belirten Uğur, ''Üniversitesi, OSB'si, küçük sanayi bölgesi ile büyüyor. Yapılan yatırımlarla, yolları, sağlık kuruluşları ve eğitim kuruluşlarıyla ilimiz bir cazibe merkezi haline gelmiş. Yoksa iş, aş olmazsa insanlar buraya gelmez. Bizler de bunu her zaman destekliyoruz'' diye konuştu.

KARAYOLLARI HAYRET ETTİ
Karayolları Müdürlüğü'nden Balıkesir ile ilgili rapor istediğini hatırlatan Uğur, Bölge Müdürü'nün 'Biz hiç Balıkesir'e böyle bakmamıştık. Hakikaten Balıkesir kavşak olmuş. 10 yıl sonra Balıkesir merkeze, Körfez'e her tarafa turist ve yatırımcı akar' ifadesini kullandığını aktardı. 

Editör: Haber Merkezi