Star’a konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmasının kapsamıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinden sonra çalışma başlatıldığını kaydederek şunları söyledi:
"Çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ancak kanallarımız açık. Herhangi bir şekilde yanlış yapıldığı tespit edilenler; telefonla, sosyal medyayla, milletvekillerimiz aracılığıyla, BİMER, AKİM, her taraftan talep geliyor.

İLLERDE MERKEZLER OLUŞTURULACAK

Bunlarla ilgili incelemede biraz daha ayrıntıya iniyoruz. İddia doğruysa işlem yapılıyor. Değilse de bir başka kararname ile değiştirilecek. İllerde valilerin başkanlığında bir merkez oluşturularak gelen talepler Ankara’ya gönderilecek. Ankara’da da aynı şekilde bir merkez olacak. Biz de onlara yeniden bakacağız."

Soruşturma kapsamındaki işlemlerde herhangi bir hata yapılmaması için ilk günden itibaren çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Canikli, “Hiç kimsenin haksızlığa uğramasını istemeyiz. Hataları sıfıra indirmek hedefimiz. Hatayı ne zaman tespit edersek edelim o zaman işlem yapılacak. 3.5 ay, 1 yıl sonra da olsa düzelteceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi