Balıkesir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyohda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) eski başkan ve yöneticilerinden oluştuğu öğrenildi. 
VALİLİKTEN OPERASYON AÇIKLAMASI
Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla operasyon hakkındaaşağıdaki bilgiyi paylaştı:
"Cumhuriyet Başsavcılığınca gelişmelere ilişkin daha önce kamuoyuna duyurulan;  FETÖ/PDY Terör Örgütüne ve bu örgütün Balıkesir İl yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli bulunan şahısların yakalanmasına yönelik olarak 27/05/2016 tarihinde Balıkesir, İzmir ve Çanakkale illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda, (13) kişi Balıkesir il merkezinde,  (1) şüpheli ise İzmir İli'nde yakalanarak gözaltına alınmış olup,  anılan dosya kapsamında hâlen yakalanmaları mümkün olmayan firari (2) şüphelinin yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 
Soruşturmaya ilişkin gelişmeler uygun zamanda ve şekilde Cumhuriyet Başsavcılığının resmi basın açıklamaları kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Editör: Haber Merkezi