Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için İsrail Başbakanı Netanyahu resmen özür diledi. İsrail kurban yakınlarına tazminat ödemeyi de kabul etti.
İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için resmen özür diledi.
İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Başbakan Netanyahu can kaybına yola açan her türlü hatadan dolayı özürlerini iletti ve tazminat ödenmesi için anlaşmanın tamamlanmasına karar verdi" denildi.
Netanyahu'nun açıklamasında ayrıca "Filistin'deki insani durumun geliştirilmesi konusunda İsrail ve Türkiye'nin beraber çalışma konusunda anlaştılar" denildi. Amerikalı yetkililer de, Air Force One uçağında yaptıkları açıklamada, Netanyahu'nun Mavi Marmara saldırısındaki hatalarından ötürü Türkiye'den özür dilediğini doğruladı.

İSRAİL TARİHİNDE BİR İLK
Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Tel Aviv yönetiminin resmen özür dilemesi İsrail'in 65 yıllık tarihinde bir ilk oluyor.

Bugüne dek binlerce Filistinli'yi öldüren, Gazze'ye ve Batı Şeria'ya bomba yağdıran, sayısız suikaste imza atan ve komşularıyla savaşan İsrail bugüne dek hiç resmen özür dilememişti. Bugün Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Tel Aviv yönetiminin resmen özür dilemesi İsrail'in 65 yıllık tarihinde bir ilk oluyor.

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu, 2010 yılında Mavi Marmara saldırısı nedeniyle özür dilemeyeceklerini açıklamıştı. Saldırı sonrasında basında zaman zaman özür dileneceği konusunda haberler çıksa da bu haberler sürekli olarak Tel Aviv yönetimi tarafından yalanlanmıştı.
Editör: Haber Merkezi