Balıkesir Çalışma ve İş Kurumunun organize ettiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Nisan ayı olağan toplantısını Vali Ahmet Turhan başkanlığında Özmerkez Karesi toplantı salonunda gerçekleştirdi.   

Vali Ahmet Turhan, açılış konuşmasında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının ilin işgücü piyasası hakkında bilgi toplama ve değerlendirme, ilin işgücü ihtiyacının tesbiti ve buna ilişkin alınacak önlemlerle ilde işsizlikle mücadele amacıyla yapılacak mesleki eğitim faaliyetleri ve istihdam politikalarının oluşturulması konusundaki rolüne değindi.

Vali Turhan, kurulun almış olduğu kararlar doğrultusunda Balıkesir Çalışma ve İş Kurumunun faaliyetlerine yön verdiğini, Milli Eğitim Müdürlüğünün mesleki eğitim alanında okullarda alan/dal açma ve kapama işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, 2013 yılı ilk üç aylık dönem faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Balıkesir'de ilk kez düzenlenecek 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' çalışması hakkında bilgiler veren İşkur İl Müdürü Balcı, fuara 46 firmanın katılacağını belirtti.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumuna gelen istihdam garantili kurs tekliflerinin de değerlendirildiği toplantıda Vali Turhan, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde Balıkesir’in sanayileşmesi için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda alan/dal açma ve kapama tekliflerinin de görüşülerek, karara bağlandığı toplantı tüm kurul üyelerinin aktif katılımları ile gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi