Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan okul müdür yardımcısı, 13 öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla toplam 70 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
BALIKESİR'de öğrencilerine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür yardımcısı, 70 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Türkiye'nin en başarılı hukukçuları arasında yer alan ve 'Jet hakim' unvanıyla tanınan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hacı İbrahim Gözükara, Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun gelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde karara bağladığı dosyada toplam 13 öğrenciye cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan Ü.Ç. isimli müdür yardımcısına her olaydan ayrı ayrı cezalandırmak üzere toplamda 70 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırdı.

JİTEM'İ BELGELEMİŞTİ
Diyarbakır'da görev yaptığı yıllarda JİTEM'i belgeleyen hakim olarak hukuk tarihine geçen Hacı İbrahim Gözükara kurucusu olduğu Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığında yıllardır bekleyen dosyaları kısa sürede bitirip karara bağlamasıyla gündeme geldi.
Türk yargı sistemindeki ağır ve hantal yapının değişmesi gerektiğini savunan Yüksek Hakim Gözükara, 2011-2012 yıllarında da Türkiye'nin 'yılın hukukcusu' ödülüne layık görülmüştü. İşine ve mesleğine olan bağlılığı ile dikkat çeken Hacı İbrahim Gözükara'nın baktığı davalardaki, ağır cezalık tüm dosyalar eğer Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmiyor ise bir veya iki ay içinde hatta bazen 1 hafta 10 gün gibi kısa süre içerisinde karara bağlanıyor.

"ADALETİN TECELLİSİ HERKES İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"
Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı da olan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yüksek Hakim Hacı İbrahim Gözükara, duruşmalarda sanık ve müşteki taraflarla tanıkları bizzat telefonla arayıp duruşmaya getirtip, davalarda duruşmaların mümkün olduğunca dosyada ismi geçen tüm tarafları hazır bulundurup, duruşmaları çok uzatmadan hemen karara bağlamasıyla biliniyor.
Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı da olan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yüksek Hakim Hacı İbrahim Gözükara, Türk yargı sisteminin hızlanması için neler yapılması gerektiğiyle ilgili görüş ve düşüncelerinin daha önceden olduğu gibi bugün de tekrarladığını ve arkasında olduğunu, adaletin tecellisinin herkes için önem taşıdığını, bunun için davalardaki süre kısalığının da büyük önem taşıdığını kaydetti.
Gözükara, Türk yargı sisteminin içinde bulunduğu sıkıntılardan en önemlilerinden bir tanesinin Adli Tıp Kurumlarının olduğunu, bu kurumdaki hantal yapının derhal değişmesi gerektiğini tekrarladı.

Editör: Haber Merkezi