'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde Balıkesir Kızılay Kan Merkezine düzenli olarak 10 ila 45 ünite kan bağışında bulunan 492 kan bağışçısı madalya ve plaketle onurlandırdı.

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi, kan bağışında rekor kıran gönüllü bağışçıları plaket, altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirdi. Karesi Alışveriş Merkezi’nde yapılan törende kuruma 45 ve üzeri kan bağışında bulunan 14 bağışçıya plaket, 35 ve üzeri bağışta bulunan 13 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri bağışta bulunan 33 kişiye gümüş, 10 ve üzeri bağışta bulunan 432 gönüllüye de bronz madalya verildi.

Törende Kızılay’a katkıları nedeniyle Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ve daire müdürlerine plaket takdim edildi.

"KAN VERMEK DE İBADETTİR"

Vali Ahmet Turhan, geçirdiği rahatsızlık sonucu doktorunun tavsiyesiyle 4 yıldan bu yana gönüllü kan bağışçısı olduğunu belirterek, bir ibadet olan kan verme oranını dünya ülkelerinde yüzde 5 iken ülkemizde yüzde 1.5’larda olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Vali Turhan, Diyanet, Milli Eğitim ve basının katkılarıyla kan bağışını artırmaya çalışılacağını söyledi.

REKORTMEN'DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Kızılay’a 59 ünite kan bağışında bulunan İnşaat Mühendisi Cengiz Açıl, 18 yaşını aşan ve 6 kez kan bağışlayan kızının da kendisini geçmek için gönüllü kan bağışçısı olduğunu belirterek, herkesi kan ve organ bağışında bulunmaya çağırdı.

Açıl, “Bağışladığımız kanlarla bir bebeğin, annenin, kazazedenin hayatını kurtarmış olma düşüncesi bile bizleri çok mutlu ediyor. Kızılay’dan kan verenlerle kan alarak hayatta kalanlar arasında kan kardeşliği buluşmasını sağlamasını istiyorum” dedi.

Kan bağışlayan rekortmenlere plaket ve madalyalarını Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur verdi. 

Editör: Haber Merkezi