VAN'DA ÇATIŞMA: 8 ASKER ŞEHİT, 11 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

VAN'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. 11 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği bölgede 3 gündür devam eden operasyonlarda perşembe günü de 1 asker ile 3 korucu şehit olmuştu.

Tendürek Dağı'nda perşembe günü arama- tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu, yaralanan 18 asker Van'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Bu gelişme üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, hava destekli operasyon başlatıldı. Geçen mayıs ayında yol kesen PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit düşen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı'nın adı verilen 'Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3' operasyonunda terör yuvaları Korba helikopterler tarafından ateş altına alınırken, Sikorsky helikopterlerle stratejik noktalara komandolar indirildi.

Operasyonun yoğunlaştığı Tendürek Dağı'nın Gülizar Mevkii'nde dün gece üs bölgesine dönen askerlere pusu kuran PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler Van'a getirilerek tedaviye alındı.

Bu bölgede çıkan çatışmalarda 11 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği bu sabah yaptığı açıklamada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuşun şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını ve 11 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtilen Van Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"İlimiz Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2015 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ÇALDIRAN- DOĞUBEYAZIT YOLU KAPANDI 

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan bölgede operasyonlar devam ederken, karayolu da trafiğe kapatıldı. Çaldıran'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyol Köyü'nden itibaren kapatılan yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta önlem alan askerler, araçların geçişine izin vermiyor.

OBÜSLER NAMLULARINI TENDÜREK'E ÇEVİRDİ

Yoğun askeri hareketliliğin yanı sıra çatışmaların yoğunlaştığı Gülizar Köyü yakınında bulunan bir tepede konuşlu obüslerin namluları Tendürek Dağı'na çevrili duruyor. Önlem alan güvenlik güçleri bölgeye kimseyi sokmuyor.

Volkanik siyah taşlarla kaplı, sarp ve kayalık bölgede, teröristlerin gizlenebileceği yüzlerce mağara bulunuyor. Güvenlik güçleri bu mağaralarda yuvalanan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için güç koşullarda operasyonu sürdürüyor.


ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA: 3 ASKER ŞEHİT, 20 ASKER YARALI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3'ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bu sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan 20 asker helikopterle Fatih Kışlası'na, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu ve bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.


ŞEHİT SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Hakkari Valiliği, Çukurca kırsalında çıkan çatışmada şehit olan askerler sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşı Tepe bölgesinde 1’inci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce devam eden operasyon kapsamında, 3 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde; 7(yedi) askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 20 (yirmi) askeri personelimiz ise, yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."


ŞEMDİNLİ AKTÜTÜN'DE ÇATIŞMA: 5 ŞEHİT, 6 YARALI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Şemdinli'nin Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşle 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası'na getirilen yaralılar buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülün tedaviye alındı.

PKK'lı teröristlerle çatışmanın çıktığı bölgeye helikopterlerle takviye birlik sevk edilerek operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN ŞEMDİNLİ AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi'nde yaşanan çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle denildi:

"İlimiz Şemdinli İlçesi Aktütün-Beyyurdu bölgesinde 03.09.2016 günü saat:13.30 sıralarında 2.Bolu Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce icra edilen yol kontrol faaliyetine istinaden, güvenlik amaçlı Mehendi Tepe bölgesinde konuşlanan güvenlik güçlerimize yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde; 5 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavilerine başlanılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."
Editör: Haber Merkezi