Tunceli'de PKK'nın polis lojmanları saldırısında şehit olan Balıkesirli polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun şehadetinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Şehit polis Nazillioğlu'nun ağabeyinin, kardeşiyle beraber görev yapmak için Edirne'den Tunceli'ye tayinini istediği öğrenildi.

Tunceli Cumhuriyet Mahallesi'nde polis lojmanlarına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Aydın Nazillioğlu, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde şehit düşmüştü.

Balıkesir Altıeylül ilçesine bağlı Bayat mahallesindeki şehidin baba evine haber gece yarısı ulaştırıldı.
Şehidin annesi Asiye ve baba Yaşar Nazillioğlu, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden görevlilerin eşliğnide hemen Elazığ'a götürüldü.
Şehidin Bayat'taki evinin önü ise Türk bayraklarıyla donatıldı.


Bu arada, ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Şehidin abisi Hamza Nazillioğlu'nun, Edirne'den Tunceli'ye tayinini istediği belirlendi. Aynı yerde görev yapan iki kardeşden Aydın Nazillioğlu, nöbettu tutuğu sırada gerçekleşen saldırıda şehit düştü.
Şehidin yakınları, acı haber karşısında yıkıldıklarını dile getirirken, "Yeni gitmişti göreve, abisi de yeni gitmişti. Abisi Edirne'den oraya geçmişti. Üzgünüz" dediler.

Editör: Haber Merkezi