Kanadalı bir maden şirketi ve Türk ortağı tarafından Kaz Dağları’nda, Çanakkale’ye bağlı Kirazlı köyünde altın arama çalışmaları için ağaçların kesilmesi sonrası bölgeye yüründü. Bölgeye vatandaşları ücretsiz olarka taşıyan CHP'li belediyeler, eyleme on binlerce kişinin katıldığını duyurdu.


foto:ÇanakkaleBelediye

Daha önce de bölgede protesto yürüyüşü yapan çevreciler ve yerel halk, maden aranacak alanda 192 bin ağaç kesildiğini söylerken; Tarım ve Orman Bakanlığı 13 bin ağacın kesildiği bilgisini veriyor.

Eyleme katılanların sosyal medya paylaşımlarına göre, protestocular maden arama çalışmalarının yapıldığı şantiye alanına girdi.

Göstericiler ellerinde “Kaz Dağları hepimizin,” “Kaz Dağları’nın üstü altından değerlidir,” “Suyuma ve toprağıma dokunma” pankartları da taşıyor.


foto:ÇanakkaleBelediye

“Büyük Su ve Vicdan Nöbeti buluşması” adı altında yapılan eylem için, Balıkesir Edremit İlçesinin CHP'li belediye başkanı Selman Hasan Arslan ile Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sosyal medya üzerinden kampanya yapıyor ve protesto gösterisinin yapılacağı yere otobüs kaldırıyor.

CHP'Lİ BAŞKANLAR DESTEK VERİYOR

Edremit'in CHP'li belediye başkanı Selman Hasan Arslan ile CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de yürüyüşe katılan isimler arasında yer alıyor.

Kazdağları'ndaki eyleme CHP kadroları büyük katılım gösterdi. Eyleme Balıkesir ve Çanakkale CHP kadroları yanında, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal, Gülizar Biçer Karaca, Grup Başkan Vekili Engin Altay ile çok sayıda Milletvekili katıldı. 

CHP'DEN EYLEME KATILIN ÇAĞRISI
CHP Balıkesir İl Başkanlığı sosyal medya hesabından "Kazdağlarımızda yaşanılan katliama sessiz kalmamalıyız. Hep birlikte bu kıyıma dur diyelim ve el birlik yeniden eski haline getirmek için mücadele edelim." çağrısı yapıldı.

 

Bu arada İngiliz BCC Türkçe, Alman DW Türkçe gibi kanalların bölgeden canlı yayınlar yapması dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi