Vali Ahmet Turhan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Paşaköy’de açılan 'Sim Sırma Kursu'nu ziyaret etti. Vali Turhan’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan ile Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç eşlik etti.

Merkezde kurs çalışmalarını sürdüren bayanları ziyaret eden Vali Ahmet  Turhan, kursiyerlerle tek tek ilgilenerek, yaptıkları işlerden dolayı kursiyerlerle eğitimcilerini tebrik etti.

Turhan, öğrenim gören kursiyerlerin sanat öğrendiklerini belirterek, ileride kendi ayakları üstünde kalacaklarını, ev ekonomilerine ve aile bütçelerine katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Usta öğretici Nevibe Baykurt’tan kurs ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ahmet Turhan, kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri inceledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, yaygın ve kültürel eğitim faaliyetleri planı kapsamında ülke genelinde, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını sağlamak, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elamanlarla ustalar yetiştirerek, gelecek nesillere aktarılması amacıyla “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları” ve “Geleneksel El Sanatları Kursları”nın 2009 yılından bu yana sürdürüldüğünü söyledi.

Uzman Eğitmen Nevibe Baykurt, tarafından yürütülen “Sim-Sırma Kursu”nun Paşaköy’de Mart  ayında açıldığı ve 20 kursiyerin eğitim aldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi