BALIKESİR Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Kurtdereli Spor Salonu’nda ÜNİLİG maçlarında Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin yerinin değiştirilmesi yönündeki iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu şunları söyledi;

"Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın sporla ilgili sözlerinin, dilek ve temennilerinin yer aldığı levhaları biz hazırlatarak merkez salonlarımıza astırdık.

Merkez ve ilçelerimizdeki tesislerimize sıra ile astırmaya devam ediyoruz. Atatürk’ün fotoğrafının ya da sözünün spor salonlarından kaldırılması iddiaları var.

Dünyanın sayılı liderlerinden, Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün sözünü ya da fotoğrafını salonlardan ve tesislerimizden indirmeye kimsenin gücü yetmez.

Protokole göre Atatürk’ün solda, Cumhurbaşkanı’nın sağda yer alması gerekiyor.

Yanlış köşelere konumlandırılmış levhaların yerlerinin düzeltilmesi daha önceden ilgili firmaya iletilmişti.

Ancak ilgili firma personeli, ÜNİLİG Voleybol Türkiye Şampiyonası maçlarının oynandığı esnada düzeltme işlemini yaptıkları belirlenmiştir.

Bu düzeltme işlemi yanlış yorumlanarak Atatürk’ün sözünün yer aldığı levhanın kaldırıldığı gibi bir algı oluşmuştur.

Böyle bir şey söz konusu değildir.

Bu konuda ilgili firma ve görevlileri uyarılmıştır.

​Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Editör: Haber Merkezi