Balıkesir'deki 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunurken slogan atan ve halay çeken grupla kendilerini uyaran grup arasında arbede yaşandı. Olay polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Balıkesir’de 1 Mayıs kutlamalarına katılan transseksüel ve eşcinsellerin attığı sloganlar ile saygı duruşunda halay çekip İstiklal Marşında slogan atan BDP'liler, kendilerine tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve bazı sendika gruplarıyla kavga etti. Polislerin de İstiklal Marşı okunurken müdahale etmek zorunda kaldığı arbedede birbirlerine bayrak sopalarıyla saldıran gruplar daha sonra halay çekip eğlendi.

EŞCİNSELLERE

BDP DESTEĞİ!

İl merkezinde Çarşamba Pazarı mevkiinde toplanan sendikalar, siyasi partiler ve öğrenci grupları Kuva-yi Milliye Meydanı’na yürüdü. Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşün sonunda 1 Mayıs kutlamasının yapılacağı alana giren yüzlerce kişinin üzerleri tek tek arandı. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı alanda içeriye giren gruplar şarkı söyleyip eğlendi. Kutlamalara katılan grupların arasında transseksüel ve eşcinsellerin de bulunması dikkat çekti. Aranarak girdikleri kutlama alanında eşcinseller sık sık slogan attı. Eşcinsellere BDP'li kalabalık bir grup destek verdi. Kürtçe şarkılar söyleyen BDP'liler eşcinsellerle birlikte halay çekti.

BAYRAK SOPALARIYLA

BİRBİRLERİNE SALDIRDILAR

Saygı duruşu esnasında üzerinde Atatürk tişörtü, elinde Türk bayrağı olan bir kişi tarafından sessiz olmaları konusunda uyarılan eşcinseller ve BDP’li grubun sigara içip, telefonları ile oyun oynamaya devam etmeleri ADD ve sendika grubunu tahrik etti. İstiklal Marşı okunurken de slogan atmaya başlayan BDP'lilerle ADD üyeleri ve sendikacılar aracında arbede yaşandı. Kavgaya dönüşen olayda gruplar ellerindeki bayrak sopalarıyla birbirine saldırdı. Bu arada, İstiklal Marşının banttan okunmaya devam ettiği anda olaylara polisler müdahale etmek zorunda kaldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği olay yerinde geniş güvenlik önlemi alındı.

ADD Şube başkanı Necati Bilgetürk, şehitler için yapılan saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunması sırasında yapılan saygısızlığı kabul etmelerinin mümkün olmadığını, 'PKK'lılar' dediği BDP'li grubu bölücülükle suçladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na gösterilen saygısızlık büyük tepkiye yol açtı.

Olaylar sonrasında iki grubun arasına polis ekipleri barikat kurdu. İki grup da kendi tarafında kutlamalara devam etti. Yaklaşık 2 saat süren kutlamaların sonunda polisin kimseyi gözaltına almadığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi