Darbe girişimi ardından meydanları boş bırakmayan Balıkesir’de Demokrasi Nöbetleri sürüyor.
Savaştepe Cumhuriyet ve Balıkesir Milli İrade Meydanları’nda halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Demokrasi Mitinglerini 7 Ağustos Pazar Günü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenecek miting ile taçlandıracaklarını açıkladı. Saat 17.00’da başlayacak olan mitinge Balıkesir’in 20 ilçesinden katılım olacak.

15 Temmuz darbe girişimi ardından Balıkesir ve ilçelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Demokrasi Nöbetleri, 20 gününe girerken, Balıkesirliler meydanları boş bırakmıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Savaştepe Cumhuriyet ve Balıkesir Milli İrade Meydanları’nda düzenlenen demokrasi nöbetlerinde halka hitap etti. 7 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Demokrasi Nöbetleri’nin taçlandırılacağını söyleyen Başkan Uğur, her ilde aynı gün mitingler düzenleneceğini belirtti. Balıkesir’de de Kuva-yi Milliye Meydanı’nda saat 17.00’da miting düzenleneceğini açıklayan Başkan Uğur “Herkes kendi ilinde miting yapacak, taçlandırmayı kendi illerinde yapacak. Bizde Balıkesir 20 ilçesi ile beraber, hepimiz Milli İrade Meydanı’na sığmayız. İnşallah saat 17.00’da bütün Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı’nda olacak” dedi.
MİLLİ İRADE MEYDANI DÜZENLENECEK
Savaştepe’de düzenlenen etkinlik ardından Milli İrade Meydanı’nda konuşan Başkan Uğur, meydanın tabelasının asıldığını söyledi. Başkan Uğur, “İnşallah Milli İrade Meydanı’nda da yeni bir düzenleme yapacağız. Bu meydanı güzelleştireceğiz. Milli İradeyi temsilen bir abide koyacağız buraya. Çünkü burası tarihi bir meydan. Neden tarihi? 15 Temmuz darbe girişimi olduğu geceden itibaren bütün Balıkesirliler burada nöbet tuttular. Sizler nöbet tuttunuz. Balıkesirli Gaziler; çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle nöbet tuttu. Ne dedi Reis-i Cumhurumuz; ‘Şehitlerimiz var ama meydana çıkanlarda bizim gazimiz’. O Fetö terör örgütünün yüzünden. Profesör soruyorlar ‘Ne olur bu darbe?’ diye. ‘Hiç korkma’ diyor. ‘Bu halk evine kaçar’. Bak hala daha Türk milletini öğrenememiş. Bu milletin ölümü göze alacağını, gözünü kırpmadan şehit olacağını bu Fetö’cüler öğrenememişler hala. Zannediyorlar ki bu millet kendileri gibi korkak ve kaçacak. Nasıl Amerika’ya kaçtı? Zannediyor ki millette kaçacak. Millet burada. Millet Balıkesir’de Milli İrade Meydanı’nda, işte millet bu” diye konuştu.
BALIKESİR PAZAR GÜNÜ KUVA-Yİ MİLLİYE MEYDANI’NDA OLACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Demokrasi Nöbetleri’ni Pazar Günü taçlandırılacağı açıklamalarında bulunduğunu hatırlatan Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rize’li mesaj çekti ya; ‘Reis çık dedin çıktık, bizi unutma gir de girelim evimize’. Fakat milletin pek eve girmeye niyeti yok. Alıştınız meydanlara. Bizde Balıkesir olarak Yenikapı’ya gidelim arzusundayız. O taçlandırmada yerimizi alalım. Ben hemen İDO’yu aradım. Bize gemi tahsis edin dedim. Araç filan almayalım, biz Balıkesir’den 5 bin kişi binelim hasır atarız, oturur gideriz dedim Yenikapı’ya. Bugün konuşmalar devam ediyor. Bize iki gemi tahsis edeceklerini söylediler. Allah razı olsun dedim. Fakat Ankara’dan saat 6 civarı telefon geldi. O meydan sadece 1 milyon 200 bin kişi alıyor. Gelirse 5 milyon kişi ne yapacağız? Herkes kendi ilinde miting yapacak, taçlandırmayı kendi illerinde yapacak. Bizde Balıkesir 20 ilçesi ile beraber, hepimiz Milli İrade Meydanı’na sığmayız. İnşallah saat 17.00’da bütün Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı’nda olacak. Orada led ekranlarımızı ve platformumuzu kuracağız. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı dinleyeceğiz”.
BAŞKAN UĞUR: “DARBE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİ GÜÇLENDİRDİ”
Darbe girişimine karşı tüm siyasi parti liderlerinin karşı durduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Sayın Devlet Bahçeli, oda geliyor Yenikapı’ya. Bravo Devlet Bahçeli’ye. Bahçeli ile de bu paralelciler epey uğraştı alaşağı etmek için. Biliyorsunuz çıktı bir aday ne dedi; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’. Aynı 15 Temmuz akşamı Yurtta Sulh Cihanda Sulh Konseyi gibi. Dediler ya; Meral Akşener daha önce söylemeye başladı. Zaten ona vaat etmişler, ‘En geç Ağustos’ta başbakansın hiç merak etme’. Siz cüce aklınız ile neler planlıyorsunuz. Cenab-ı Allah’ın iradesi var. Allah istemeden yaprak kımıldar mı kımıldamaz. İşte ne oldu? Bittiler. Allah’a şükür her şey yolunda. Yenikapı’da Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız konuşacak. Bizde bu taçlandırmayı 20 ilçeden gelecek bütün hemşerilerimiz ile beraber yapacağız. Bütün ilçeleri dolaşıyorum. Bütün ilçelerde meydanlar dolu. İnsanlar birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde. CHP’lisi, MHP’lisi, AK Parti’lisi. Vatan olunca gerisi teferruat. Darbe olunca millete karşı artık birlik beraberlik zamanı. Bu darbe milletimizde birlik, beraberlik ve kardeşliği tam sağladı. Millet yumruk gibi oldu. İnşallah Pazar günü yapılacak miting ile beraber bu işi taçlandıracağız. Ondan sonra evlerimize rahat rahat gidebiliriz. Ama millet hazır, herhangi bir şey olsa herkes yine meydanlarda. Antrenmanlıyız artık. Bu milletin ne kadar feraset sahibi, cesaret sahibi olduğunu bu Fetö’cüler gördü. Dünya gördü” dedi.
YABANCI MEYDA KURULUŞLARINA SERT ELEŞTİRİ
Batı ülkelerinde yaşanan en ufak bir terör saldırısında tüm dünya medyasının olayları canlı yayın ile verdiklerini ve yayınlarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yabancı medya kuruluşlarını eleştirdi. Başkan Uğur şöyle konuştu:
“Avrupa’da bir silah patlasa, 40-50 kişilik gazeteci ordusu var ise, ne kadar yazarçizer televizyoncusu BBC, CNN hepsi gidiyor naklen yayın yapıyor. Gezi olaylarını hatırlayın. Çapulcular Taksim’de dükkânları yağmaladılar, polis araçlarını ters çevirip yaktılar, ambulansları yaktılar, ortalığın altını üstüne getirdiler. Bütün televizyoncular orada. ‘insan hakları çiğnendi, insanlara zulüm edildi’ dediler. Canlı yayın yaptılar saatlerce, günlerce. Ya şerefsiz adamlar 250 tane şehidimiz var. Meclis bombalanmış, polis harekât merkezi bombalanmış, şehitlerimiz var. Bu şerefsizlerden bir tanesi gelmedi, bir muhabir gelmedi. Televizyon yayını yapmadılar. Bunlar alçak, bunlar bize dost değil düşman. Bizde böylece dostumuzu, düşmanımızı öğreniyoruz. Amerika diyor ki; ‘Biz sizin dostunuzun, Türkiye’nin stratejik ortağıyız’. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Nasıl stratejik ortağısınız? Nasıl dostsun sen. Benim düşmanıma sende düşman olman lazım. Feto’ya kaç yıldır orada bakıyorsun, onunla beraber burada bir sürü organizasyonu yapıyorsun. Bundan sonra yemezler, yağma yok artık. Orada olan bir terör olayına karşı Türkiye’den en üst düzeyde katılım oldu. Başbakanımız bile gitti terör lanetleri, yürüyüşlere katıldı. Bir tane devlet başkanı geldi mi? Geçmiş olsun dersin. Darbe hareketi oldu, bu millet bunu önledi, helal olsun size dersin ama yok. Hepsi sus-pus. Neden suspus? Darbe önlendi. Milli ve yerli olan düşünceye müdahale edemediler. Bundan sonra Türkiye daha güçlü”.
UĞUR: “BU HAİNLERİ, BU ALÇAKLARI, BU KATİLLERİ, HEPSİNİ TEMİZLİYORUZ”
Fetö terör örgütü üyelerinin devlet kurumları içinden temizlenmesine devam edildiğini ifade eden Başkan Uğur, “Fetö’cüleri temizliyoruz. Orduda, yargıda, eğitimde, her tarafta bunları temizliyoruz. Bundan sonra Türkiye’nin önü daha da açık olacak. Biz ordumuzu Peygamber Ocağı olarak kabul ediyoruz. Zaten odumuz içinde de Peygamber Ocağı olarak kabul eden askerlerimiz ve subaylarımız da var. Bu darbeyi onlarda önledi. Ne askerler subaylar var. O generali alnından vurdu ve şehit oldu. Ama bu subaylar ve askerler olmasa halimiz haraptı. Subay kıyafetindeki, asker kıyafetindeki bu Fetö’cüleri, bu hainleri, bu alçakları, bu katilleri, hepsini temizliyoruz. Hükümetimiz, başbakanımı, bakanlar kurulu, Reis-i Cumhurumuz duruma hakim, gerekli düzenlemeler yapılıyor. İnşallah bunlarda yapılınca huzurlu bir şekilde durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi