Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde, Burhaniye Ticaret Odası tarafından yaptırılan Burhaniye Pelitköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu’nun açılışı ile ilçede yapımı tamamlanan 7 eserin hizmete alım törenine katıldı.

KÖRFEZ'DE BAYRAM VARDI
Burhaniye’nin yanı sıra Balıkesir’in tüm ilçelerine hizmet verecek, engelli çocukların eğitim ve öğretimlerini gerçekleştireceği merkezin açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, YSK Başkanı Sadi Güven, Askerî Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, il ve ilçedeki mülki amirler ile yerel yöneticiler de hazır bulundu.

YARGITAY BAŞKANINA TEŞEKKÜR 
Açılışı yapılan eğitim merkezinin Burhaniye’ye kazandırılmasına öncülük eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile merkezin yapımında ve faaliyete geçmesinde emeği bulunan Burhaniye Ticaret Odası, Millî Eğitim Bakanlığı ve Burhaniye Belediyesi’ne teşekkür ederek, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu okul ve tamamlanan diğer yatırımların bölge için hayırlı olmasını diledi.

BALIKESİR’E  16 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI
Türkiye’nin ulaşım alanında önemli yatırımlarından biri olan ve inşası halen devam eden İstanbul- İzmir Otoyolu’nun, Balıkesir’e; hem İstanbul, hem İzmir yönüne olan ulaşımında çok büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü’ne bağlanacak otoyol ve demiryolunun da Balıkesir’den geçeceğini belirterek, “Eğitimden sağlığa, tarımdan baraj ve göletlere kadar her alanda Balıkesir 13 yılda gerçekten çok büyük hizmetlerle buluştu.

Bu dönemde Balıkesir’e yapılan kamu yatırımlarının tutarı 16 milyar liranın üzerindedir. İnşallah, önümüzdeki dönemde bu hizmetler, katlanarak devam edecek” diye konuştu.

BALIKESİRLİLER ÜLKESİNİN VE MİLLETİNİN İSTİKLALİ İÇİN HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMADI
Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda ilk mücadeleyi başlatan şehirlerden biri olduğunu ve Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren il sıfatı taşıdığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Balıkesir türküsüne atıfta bulunarak, “Balıkesirliler, annelere giden kara haberler pahasına, ülkesinin ve milletinin istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlardır” dedi.

CUMHURBAŞKANI DEDİĞİN BÖYLE OLUR 
Açılış törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte açılışı gerçekleştirilen okulu gezdi. Okulda yürütülen eğitim ile ilgili bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  okul defterini imzalayıp öğrenciler ve veliler ile de sohbet etti.
 
Editör: Haber Merkezi