İçişleri Bakanı Naim Şahin, jandarma ve polisin oluşturduğu 7 kişilik özel bir ekibin, Savaştepe’ye bağlı Karacalar Köyü’nde 10 yaşındaki kuzenler Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak’ın 5 yıl önce öldürülmesi ile ilgili olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

CHP Balıkesir milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Namık Havutça Savaştepe’de 5 yıldır aydınlatılamayan cinayetle ilgili olarak 5 Aralık’ta TBMM’ye yazılı soru önergesi vermişti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin soru önergesine verdiği yanıtta Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmaların devam ettiğini ve 7 kişiden oluşan özel ekibin cinayeti aydınlatmak için çalıştığını belirtti.

96 DNA incelendi

21 Mart 2006 tarihinde iki kuzen Tuğçe Yıldırım ile Büşra Karabacak’ın köydeki Mustafa Kangal İlköğretim Okulu’na gittikleri sırada kaybolduğunu ve cesetlerinin 3 Mayıs 2006’da 8 kilometre uzaklıktaki çamur köyünde bir menfezin içinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Şahin, iki kuzenin üzerinden ve elbiselerinden elde edilen DNA örneklerinin karşılaştırılması için 96 kişiden kan örnekleri alındığını belirtti.

Şahin, bundan bir sonuç çıkmadığını açıkladı. Şüpheli olabileceği değerlendirilen 3 kişi hakkında Savaştepe Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla, üç ay süre ile iletişimin denetlenmesi tedbiri uygulandığını belirten Bakan Şahin, dinlemede herhangi bir tespit yapılamadığını bildirdi.

Bakan Şahin diğer çalışmaları ise şöyle sıraladı, “4 bin 383 araç incelemeye tabi tutuldu. 277 kıl numunesi, 22 sigara izmariti, lekeli 7 çarşaf kriminal laboratuara gönderildi. 82 şüpheliden kan numunesi alındı.” Bakan Şahin, soruşturmanın devam ettiğini de vurguladı.


 

Doğduğu gün toprağa verdi

Kaybolan iki kuzen için özel ekip kurulduğunu VATAN’dan öğrenen acılı baba Mustafa Karabacak, “Dışarıdaki katil bulunsun ki başka ailelerin canı yanmasın. İki çocuğum var 11 ve 10 yaşında. Onlar okula giderken korkuyoruz. Dönüşlerinde yine aynı korkuyu yaşıyoruz. Çocuğumu öldüren cani tekrar ortaya çıkarsa iki evladıma ya bir şey yaparsa diye her gün korku içinde yaşıyoruz. Çocuklarım ablalarının okula giderken kaçırıldığını ve katledildiğini biliyor. Acı olayı hatırladıklarınada okula dahi gitmek istemiyorlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi