Ak Parti İl Başkanı Poyrazlı, aralarında belediye başkan yardımcılarının eşlerinin de bulunduğu bazı isimlerin kadrolu memur olabilmeleri için sözleşmeli olarak belediyede işe alındıklarını söyledi. Belediye Başkanı Ok'u, bu isimlerin hangi nedenlerle işe alındıklarını açıklamaya davet etti.

Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Belediye Başkanı İsmail Ok'un açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, doğruları halktan saklama gayreti içinde olduğunu ifade ederek, samimiyetsiz olduğunu belirtti. Belediye Başkan Yardımcılarının eş ve çocuklarının işe alınarak, belediyede skandal yaşandığının altını çizen Poyrazlı, "Bunları lütfen kamuoyuna çıksın açıklasın. Bunları almasının gayesi ne? Ne maksatla bunları işe aldı?" dedi.

"BAŞKAN SAMİMİ DEĞİL"

Belediye Meclisi'nde alınan kararla gündemden düşmüş veya nihayete ermiş gibi görünse de Zağnos Paşa Camii Meydanı ve Hal Binası ile ilgili de görüşlerini açıklayan Poyrazlı, "Zağnos Paşa Camii ve Meydanıyla ilgili olarak Belediye Başkanı samimi değil. Belediye başkanının bu samimiyetsizliği 2009 yılından bu yana geliyor.

"HAL ESNAFINI KANDIRDI"

Kendisi 2009 seçiminden önce 'Hal Binası yıkılmayacak' demişti. O şekilde oy topladı, o şekilde orada iş yapan esnafımızı maalesef kandırdı. Ama sonraki gelişmede Hal Binası yıkıldı ve en son Mimarlar Odası'nın müracaatıyla Bursa'daki Koruma Kurulu tarafından bir karar alındı. Zağnos Paşa Camii ve meydanında bir koruma alanı oluşturuldu. Ama belediye başkanının iddiası neydi; 'burada kurul kararı ile bir dayatma var, buraya bir bina yapılması mecburiyeti var ve biz de o nedenle bina yapmak istiyoruz' şeklinde açıklamalarda bulundu"

"SORDUK AMA CEVAP ALAMADIK"

Daha önce kamuoyuyla paylaştıkları 11 Temmuz 2012 tarihli Koruma Kurulu'nun kararına dikkat çeken Poyrazlı, "22 Haziran'daki kararın metninde Hal Binası ile ilgili herhangi bir izdüşümü yok. 'Kurul tarafından mecbur bırakıldım, ama ben buraya bina yapılmasını istemiyorum' diyen belediyenin yaptığı ne? 22 Haziran tarihinden 12-13 gün sonra alelacele bina yapılması ile ilgili bir proje hazırlatılmış.

"PROJEYİ KİME KAÇA YAPTIRDINIZ?"

Biz bunu kendilerine sorduk ama cevabını alamadık. Bu projeyi neden bu kadar kısa süre içinde yaptırdınız ve müracaat ettiniz? Bu projeyi kime yaptırdınız? Bu proje için ne kadar para ödediniz? Madem buraya bina yapılmasını istemiyordunuz niye bu kadar acele ettiniz? Bunu defalarca sorduk. Ama cevap alamadık. Bu da manidar bir hadise. Yani ben buraya bina yapmak istemiyorum diyen belediyenin hemen alelacele 13 gün içinde bir bina için proje hazırlayıp kurula sunduğu gerçek. Gerçek hadiselerden bir tanesi varsa o da budur. Bina yapmak istemiyorum diyen belediye ne kadar hızlı hareket etmiş bunun takdirini kamuoyuna sunuyoruz".

"İMAR MÜDÜRÜNÜN İMZASI VAR"

Belediye Başkanı İsmail Ok'un bir başka açıklamasını da manidar bulan Poyrazlı, "Hani belediye 'ben bina yapmak istemiyorum, ama kurul kararı neticesinde mecbur kaldım' diyor.  Her iki kararda Belediye İmar Müdürü'nün imzası var ve bu kişinin de muhalefet şerhi yok. Yani buraya çok istekli bir şekilde bina yapılması istenmiş.

"BELEDİYEDE İŞE ALDILAR"

Balıkesir Belediyesi’ne iki Belediye Başkan Yardımcısının eşleri ile MHP ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve MHP’li belediye başkanlarının kız ve oğullarının kadrolu memur olabilmeleri için sözleşmeli olarak işe alındığını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, “Belediye Başkanı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Gündemde belediyeye son günlerde sözleşmeli personel olarak alınan insanlar var. 25 Haziran’da Genel Başkanımız ve Başbakanımızın grup toplantısında da belirttiği üzere bazı sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi söz konusu. Böyle bir şey olunca hani çeşitli vesilelerle biz halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Ama bizi engellemeye çalışıyorlar diyenlerin maskesi düştü arkadaşlar.

Ben Belediyeye Başkanına soruyorum kadroya geçirtmek üzere kadrolu memur olmak üzere, Ak Parti hükümetinin sunmuş olduğu bu imkandan yararlandırmak üzere Sındırgı MHP İlçe Başkanının kızını, MHP Isparta İl Başkanının kızını, Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk’ün eşini, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu’nun eşini, Belediye Meclis Üyesi Nazif Eren’in oğlunu, Belediye Meclis Üyesi Bayram Ali Avcu’nun oğlunu, Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın’ın oğlunu, MHP Bigadiç İlçe Başkanının oğlunu, MHP Aksakal Belediye Başkanının oğlunu, MHP İvrindi İlçe Başkanının oğlunu, Belediye Meclis Üyesi Metin Özpınar’ın gelinini, eski Ülkü Ocakları Başkanını son dönemde işe aldınız mı, almadınız mı? Bunları lütfen kamuoyuna çıksın açıklasın. Bunları almasının  gayesi ne? Ne maksatla bunları işe aldı?

"BU BÜYÜK SKANDALDIR"

Eğer bunlar doğruysa arkadaşlar bu çok büyük bir skandaldır.  Bu sadece Balıkesir gündemini değil Türkiye’nin gündemini işgal edecek skandaldır. Eğer bunlar doğruysa bu alınan, işe giren kişilerin derhal istifa edip bu görevleri boşaltması lazım. Yerel yönetimde siyasi iktidar olmanın avantajını kullanarak, eğer MHP’li belediye başkanlarının, MHP’li belediye başkan yardımcılarının, meclis üyelerinin, ilçe başkanlarının, çocuklarını, kızlarını, eşlerini Balıkesir Belediyesi’nde işe almışlarsa bu işe alınanların mutlaka istifa etmeleri lazım. Eğer bunlar görevinden istifa etmiyorsa bu Belediye Başkanı ve yardımcılarının görevi bırakması lazım. Artık Balıkesir halkını bu kadar kandırmak yeter. Biz kendisine soruyoruz bunlar doğru mu değil mi? Çıksın açıklasın hayır bunlar iddiadır, sözleşmeli olarak işe alınmamıştır desin. Doğru ise hangi amaçla ne diye aldığını söylesin. Balıkesir Belediyesi’nin bu şaibeden, skandaldan kurtulması lazım. Biz kendilerinin bilgileri saklamadan açıklamaya çağırıyoruz” dedi. > Otağ FIRINCIOĞULLARI

 

Editör: Haber Merkezi