BALIKESİR'de yeni eğitim öğretim yılının start aldığı etkinlikler ilginç buluşmalara da sahne oldu. 
Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ndeki tören, Balıkesir Sanayi Odası'nın devrik başkanı Rona Yırcalı ile Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u biraraya getirdi. 
Aslında bu ikilinin bir araya gelmesi yanında çok samimi pozlar vermesini ilginç  kılan ise, Rona Yırcalı'nın, MHP'li belediye başkanı İsmail Ok için; "Hizmetlerinden memnunuz. İlerleyen yıllarda da görev yapacağına inanıyorum" ifadesini kullanması.
Çünkü aynı Yırcalı, Sanayi Odası başkanlığını yürüttüğü dönemde, 24 Ekim 2009  günü ev sahipliğini üstlendiği bir etkinlikte Belediye Başkanı İsmail Ok'a protokolda yer vermemişti! 
Salonu terk ederek Yırcalı'nın bu yaklaşımını protesto eden Ok, "Bu törende, maalesef Balıkesir Belediye Başkanlık Makamına karşı büyük bir protokol saygısızlığı sergilenmiştir" açıklamasını yapmıştı. 
Bugün bu ikili, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde biraraya gelerek yeni öğretim yılıyla ilgili dilek ve temennilerini dile getirdi. 
Okul müdürü Ramazan Konakbay'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Rona Yırcalı, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin ilde açılan ilk Anadolu Lisesi olduğunu ve 30 yıldan bu yana faaliyetini sürdürdüğünü hatırlattı.
Yırcalı, “Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin başarısı bugüne kadar elde edilen neticelerden anlaşılmaktadır. Buradan öğrencilerimize sesleniyorum: Ders çalışmanın yanında ülkemizin içinde bulunduğu problemlere de eğilmeye çalışın. Bu ülkede olan her şey sizin üzerinize vazife olmalı. Bu vatan için, bizler için, sizin burada okumanız için canlarını veren şehitlerimizi görmelisiniz. Kendiniz için çalışın, aileniz için çabalayın ve ülkeniz için gayret gösterin” dedi. 

Belediye Başkanı İsmail Ok ise, eğitimciliği döneminde öğretmenlik yaptığı okuldaki törende duygularını şöyle dile getirdi:
“Bu okulda öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. Ben de bu okulda öğretmen olarak görev yapmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Sizler şu anda Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yaşıtlarınız içerisinde en şanslı olanlardansınız. Tabi ki bu şansı da çalışarak elde ettiniz. Başta aileniz olmak üzere öğretmenleriniz ve milletimiz sizlerden çok şey bekliyor. Sizi yetiştirip bugünlere getiren ailenize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyor, hayat boyu başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı olmasını dilerim."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından SYAL’den geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde mezun olan ve LYS’de Türkiye 44.’sü olarak Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan Serpil Eren ile bu yıl SBS Başarı puanı ile SYAL’e 1. olarak yerleşen Bekir Kabacık’ı tebrik eden Başkan Ok ve beraberindekiler, daha sonra öğretmenler odasına geçerek okul öğretmenleriyle bir süre sohbet etti.
Editör: Haber Merkezi