Belediye'deki 'hava' kavgasına tutuklama!
* MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ile yardımcısı Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'ü darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan MHP eski İl başkan yardımcısı Hüseyin Şahingiray ile şirketinin üç görevlisi tutuklandı. Şahingiray'da, Başkan Ok ve yardımcılarından şikayetçi oldu. 

* Kentin ünlü simaları arasındaki işadamı Şahingiray, çarpıcı iddialarını mahkemedeki ifadesinde tekrarladı; "Belediye Başkanı İsmail Ok’un yanına Burger King’ten ruhsat alabilmesi için karşılıksız talep edilen 700 bin TL’nin neden istendiğini sormak için gittim" dedi. 

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u darp ve tehdit ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olaydan sonra gözaltına alınan iş adamı Hüseyin Şahingiray ile şirketinin görevlileri Akın A, Mehmet Rüştü Ö. ve Cegiz K. emniyet müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece, "Tehdit, darp, mesken ihlali ve kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklandı.

GAZETE BALIKESİR muhabirinin edindiği bilgilere göre, MHP'li işadamı  ve Balıkesirspor Kulübü eski yönetici Hüseyin Şahingiray, olayların gelişimini aktardığı ifadesinde çarpıcı olduğu kadar şok iddialar ortaya attı. 

Belediye Başkanı İsmail Ok'un makamına, Toplu Taşıma Merkezi'nde, sözleşmesinde '3. şahıslara kiralayabileceği' ifadesinin yer aldığı Çay Bahçesi devrettiği Burger King şirketinden istenen 700 bin liranın neden istendiğini sormak için gittiğini belirttiği öğrenilen Şahingiray, kavgaya dönüşen olayların gelişimini şöyle anlattı: 


BELEDİYE'DEKİ KAVGA NASIL BAŞLADI?
“Başkanım mevzuyu biliyorsunuz. 700 bin TL için geldik. Bu işi ne yapacağız? Bukonuda görüşünüz ne? diye sorduğumda sinirlenerek bana  (s....r git. Ben seninle  görüşmek istemiyorum) karşılığını verdi.  Karşılıklı ses tonumuzu yükselttik. Bu sırada üç kişi odaya gelerek benim kolumdan tutup başkan yardımcılarının bulunduğu koridora itti. Kalabalık bir grup karşımıza geçti. Aramızda itişmeler yaşandı.
Tuna Aktürk, Naim’e bağırarak (Naim özel güvenlikçinin silahını al çabuk. Naim silahını çıkar) diye bağırdı. Fakat güvenlikçi iki eliyle silahını tuttu. Naim’in almasını engelledi."
Kendisine yönelik tehdit ve hareket suçlamalarını kabul etmeyen Şahingiray'ın, kalabalık grupla yaşanan arbede sırasında kendini savunmak amacıyla yumruk atmış olabileceğini söylediği ulaşan bilgiler arasında yer aldı. 



BAŞKAN VE YARDIMCILARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
MHP'li işadamı Şahingiray, Belediye'ye sadece 700 bin liranın hangi gerekçeyle istendiğini öğrenmek amacıyla gittiğini belirterek,  yaşanan olaylar sırasında güvenlik güçlerinin çağrılmasını kendisinin istediğini ileri sürdü.  
Başkan İsmail Ok ile başkan yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk’ten şikayetçi olduğu öğrenilen Şahingiray, GAZETE BALIKESİR'e yaptığı açıklamada da, elinde belediyle ilgili önemli belgeler olduğunu ve bunları kamuoyuna açıklayacağını söylemişti. 


OLAY NASIL OLMUŞTU?
Belediye başkanlığı makamına randevu alarak dün saat 14.00 sıralarında gelen iş adamı Hüseyin Şahingiray ile beraberindekiler, bir süre görüştükten sonra Ok ile tartışmaya başlamıştı. Makam odasında yaşanan ve başkan yardımcılarının odasında devam eden tartışma sonucu, zanlıların, Başkan Ok ile yanında bulunan özel güvenlik görevlilerini darbettikleri ileri sürülmüştü.
Editör: Haber Merkezi