Meydan yapın,eseriniz olsun!

 Yıkılan hal binasının yerine yeni bir bina yapılmamasını, buranın meydan olarak düzenlenmesini isteyen Mimarlar Odası Başkanı Aykul, "Belediye, Balıkesir'e kalıcı bir eser bırakmak istiyorsa, bu bölgeyi meydan olarak düzenlemeli" dedi.

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Tevfik Aykul, yıkılmayıp güçlendirilmesini istedikleri hal binasının tüm uyarılara rağmen yıkıldığını kaydederek, belediye yönetiminin Balıkesir’e kalıcı eser bırakmak istiyorsa bu bölgeyi meydan olarak düzenlemesinin bırakılacak en büyük eser olduğunu bildirdi.

Aykul, “Bizim ısrarla ana bölümünün güçlendirilip restore edilerek muhafaza edilmesini savunduğumuz Hal Binası tüm çabalarımıza rağmen yıkıldı. Korumayı savunduğumuz için bizi Balıkesir’e ihanetle suçlayanların gözü aydın. Belediye yerine yapılacak binanın projelerini hazırlattı ve kuruldan geçirdi. Şimdi de kamuoyunun büyük çoğunluğu buranın meydan olarak değerlendirilmesini ve yeni bir bina yapılmamasını istiyor. Ancak belediye yeni binayı yapmakta kararlı görünüyor.

BEKLENTİLER HİS EDİLİYOR

Bu konuda kamuoyunun Mimarlar Odası’ndan beklentileri de açıkça hissediliyor. Bu olay bize, ne kadar doğru hamleler yaparsanız yapın, karşı tarafın iradesi çok güçlü ise sizin doğru hamlelerinizin istemediğiniz şekilde sonuçlara yol açabileceğini öğretti. Gelinen bu noktadaki tercihimiz halkın büyük kesiminin de beklentisi doğrultusunda yapılacak yapıdan vazgeçilerek, altında otopark bulunan geniş bir meydan düzenlemesidir.

Belediye’de bu konuda yeni bir irade oluşur ise halkın yoğun talebini de gerekçe göstererek kurula yeni bir meydan düzenleme projesi sunulabilir. Kurul’un bu projeyi de kabul etme olasılığı vardır. Belediye yöneticilerinin eser bırakma kaygılarını anlayabiliyoruz. Ancak Balıkesir’e bırakılacak böyle bir meydan yapılacak yapıdan daha fazla hayırla anılacakları bir eser olacaktır. Bu konuda bir irade oluştuğu takdirde Mimarlar Odası her türlü desteğe hazırdır” dedi.

'MİMARLIK VE ENGELSİZ ÇEVRE'

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesinin 13 yıldır sürdürdüğü geleneksel resim yarışmasının 14'ncüsünün bu yıl 13 Nisan Cumartesi günü Ali Şuuri İlköğretim Okulu’nda yapılacağını dile getiren Aykul, Balıkesir il merkezi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Manyas ve Altınoluk’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek yarışmanın bu yılki temasının 'Mimarlık ve Engelsiz Çevre' olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi