Balıkesir polisinin Balıkesir merkezli 7 ilde düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda terör örgütünün şifreli haberleşme programı ‘ByLock kullandığı belirlenen biri 1. Sınıf Emniyet Müdürü olmak üzere 21 Emniyet Müdürü gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üçünün Balıkesir’de Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptığı ve 18 müdürün de çok kritik görevlerde bulunduğu öğrenildi. 
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Balıkesir merkezli İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Siirt ve Ağrı’da düzenlediği eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonuna örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullanan biri 1. Sınıf Emniyet Müdürü olmak üzere 21 Emniyet Müdürünü gözaltına aldı. FETÖ/PDY’nin emniyet kanadında üst rütbeli personele yönelik düzenlenen operasyonda ihraç edilen biri 1. Sınıf Emniyet Müdürü, üçü 2. Sınıf Emniyet Müdürü, üçü 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 15’i 4. sınıf Emniyet Müdürü ve 4’ü de Emniyet Amiri olmak üzere 26 şüpheliden 21’ni yakaladı.
KRİTİK GÖREVLERDE BULUNMUŞLAR
Gözaltına alınan 21 emniyet müdüründen üçünün Balıkesir’de Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptığı, 18’nin ise 17-25 Aralık süreci öncesinde, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ve Terörle Mücadele gibi çok önemli birimlerde müdürlük yaptıkları açıklandı. Şüphelilerin tamamının örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları bildirildi. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ederken; Balıkesir’e getirilen 21 emniyet müdürünün sorgusu başladı. 
Editör: Haber Merkezi