Balıkesir Katı Atık Entegre Tesisinin temeli törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ok, "Yüzde 90'na varan hibe oranı yalnızca Balıkesir'e nasip olmuştur. İlk defa 25 milyon euro gibi hibe desteği alıyoruz" dedi.
BALIKESİR Katı Atık Entegre Tesisinin temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok, temel atma töreninde tesis için alınan hibenin Türkiye'de en yüksek orana sahip olduğunu belirti. 
Savaştepe Yolunun 1. kilometresi ve Gökköy civarında yapılacak tesisin temel atma töreni, Mehteran Takımının Osmanlı marşlarını söylenmesi, Balıkesir Halk Oyunu ekibinin yöresel gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
BAŞKAN OK, CUMHURBAŞKANI GÜL'E TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Ok, temel atma töreninde projenin yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. 
İsmail Ok, projenin ayrıca bir ara tıkanma noktasına geldiğini ve o anda devreye giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e özellikle teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:
''Türkiye'de AB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan en yüksek oranla hibe alan projenin sizinle birlikte temel atma töreninin gerçekleştireceğiz. Yüzde 90'na varan hibe oranı yalnızca Balıkesir'e nasip olmuştur. İlk defa 25 milyon euro gibi hibe desteği alıyoruz. Balıkesir kamuoyunun önünde göğsümüzü gere gere herkese makamı mevki ne olursa olsun yaptığı iyiliğin büyüklüğü küçüklüğü ne olursa olsun teşekkür etmeyi bir borç biliriz.  
ÇÖP SIZINTI SULARI PIRIL PIRIL OLACAK
Bu proje bittiğinde çöp sahası ve ilçelerimizdeki mevcut sahaların rehabilitasyonu, geri dönüşüm tesisi, tıbbı atık sitalizasyonu ünitesi, sızıntı suyu toplama ve arıtma tesisi, kompost tesisi, tekerlek yıkama ünitesi, atık pil depolaması ve idari bina inşaatı gerçekleşmiş olacaktır. Bunların her biri başta Balıkesir ve çevremiz için son derece önemlidir. Çöp sızıntı suları maalesef şu anda gelişi güzel derelerimize, yer altı ve yer üstü sularımıza ve topraklarımıza karışmakta. Böylece bu sızıntı suları geldiği geçtiği her yerde başta bitkiler olmak üzere her canlıya zarar vermektedir. Ama bu proje tamamlandığında artık çöp sızıntı suları pırıl pırıl olacak. Tıbbi atık sitalizasyonu ile Balıkesir ve ilçelerinde toplanan atıklar Bursa'ya gönderilmek zorunda kalmayacak. Hatta çevre iller tıbbı atıklarını bu projeyle bize gönderecekler ve atıklar burada çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilecektir. En zararlı kimyasal atıklardan birisi pillerdir. Bundan sonra bu entegre tesisinin bir kenarında atık pil depolama tesiside olacak."
Başkan Ok'un konuşmasının ardından önce dua okundu ardından butona basıldı. Temel atma törenine, Belediye eski Başkanları Ziya Tan, Sami Gökdeniz, Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, belediye çalışanları katıldı.
Editör: Haber Merkezi