Balıkesir Üniversitesi'nce (BAÜ) entelektüel kaynakların harekete geçirilmesi amacıyla ilki 2011’de düzenlenen ve belirlenen konu başlıklarındaki sorunların tespitiyle çözüm önerilerinin ele alındığı 'Ortak Akıl Toplantısı'nın üçüncüsü geniş katılımla Çağış Yerleşkesi'ndeki Kaya Park Otel’de gerçekleştirildi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen 'Ortak Akıl Toplantısı’nın ilk oturumunda ‘Üniversitemizde Bilimsel Üretimin Arttırılması’, ikinci bölümünde ise ‘Eğitim Öğretim Kalitesinin Yükseltilmesi’ konu başlıkları altında görüşmeler yapıldı.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya çok sayıda öğretim elemanı katılırken, oluşturulan gruplar altında çalışmalar gerçekleştirildi.

ÖNERİLER, KARARLARA ETKİ EDECEK

Rektör Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirdiği konuşmada 'Ortak Akıl Toplantısı'nda ortaya konulan önerilerin, gelecek dönemlerde alınacak kararlar açısından etkili ve yol gösterici olduğunu belirtirken, toplantıların bir demokrasi geleneği olarak üniversitenin kurumsallaşmasına ve gelişmesine sağladığı katkıya dikkat çekti.

Daha sonra çalışma gruplarında ortaya konulan çözüm önerileri tüm katılımcılar tarafından değerlendirilerek, önem sırasına göre puanlandırıldı. Toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, tüm katılımcılara katkıları dolayısıyla teşekkür ederken, öncelik sırasına göre ortaya konulan tespit ve çözüm önerilerinin ortak paydaşlara ulaştırılmak üzere raporlaştırılarak, üniversite kurumsal internet sitesinden yayınlanacağını dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi