Balıkesir Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez bir hastaya İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak tarafından 'periton diyalizi kateteri' takıldı. İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Toprak ve ekibi tarafından gerçekleştirilen bu uygulamanın ardından hastanın periton diyalizine de başlandı.

13 yıldır kalp ve damar hastası olan 71 yaşındaki Kevser Kocaman'a ilk defa uygulanan yönteme ilişkin bilgiler veren Doç. Dr. Ömer Toprak, tedavi süreci sırasında hastanın ve personelin kendilerine çok yardımcı olduğunun altını çizdi.

Toprak, hastanenin inşa halindeki yeni binasına taşınmasının ardından imkanlarının daha da gelişeceğini, bu sayede daha fazla çalışma yapabileceklerini ve gelecekte böbrek naklini de üniversitemiz hastanesinde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Engin Ulusal da Doç. Dr. Ömer Toprak ve ekibine teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. İlk kez gerçekleştirilen uygulama daha sonra hastane ekibi tarafından pasta kesilerek kutlandı.

Editör: Haber Merkezi