Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz, "Sağlık hizmetlerimizi  çağın gereklerine uygun çok daha modern hale getirmek için yeni hastanemizin ihalesi TOKİ tarafından bugün gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki üç yıllık süreç sonunda çok daha iyi hastanecilik hizmeti yapmış olacağız" dedi.

Balıkesir'de Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yapılacak bin yataklı dev sağlık kuruluşunun Ankara'daki ihalesine 5 firmanın katılacağını bildiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, sağlık kuruluşunun temelinin Eylül ayında atılacağını söyledi. Şartnamede belirtilen 900 iş gününden önce 750 günde hastanenin içine gireceklerini dile getiren Yılmaz, "2016 yılı Balıkesirlilerin sağlık alanında yeni bir çağın atlandığı bir yıl olacak" diye konuştu.

Genel Sekreter Hasan Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi ve eski doğumevinin bulunduğu binaları hazineye devredileceğini bildirdi. 

DEVLET HASTANESİ DE BÜYÜYECEK

Balıkesir'in en büyük sağlık kuruluşlarından Devlet Hastanesinin merkezde sağlık hizmetine devam edeceğini kaydeden Yılmaz, yeni blokları sabit kalacak şekilde eski bloklarına ise yeni kazandırılacak poliklinikleriyle birlikte 100-150 yatak ilave ederek 250 ya da 300 yataklı, bir hastane olarak vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini bildirdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, "Göreve geldiğim 2.5 yıl içinde kararlı davrandığımız her şeyin olumlu sonuçlarını sabrederek aldık. Bunda da Sağlık Bakanlığımız büyük bir ivme kaydetti. Önümüzdeki günler Balıkesir için daha iyi olacak" dedi. 

Editör: Haber Merkezi