AYVALIK ile Dikili  arasında kilometrelerce uzanan kumsal mülteci faciasına sahne oldu. Dünyayı ayağa kaldıran Alyan bebek görüntüleri bu kez Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin Altınova sahilinde yaşandı. 
Midilli'ye geçmeye çalışan 2 lastik botun fırtına yüzünden alabora olması sonucu aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 31 mültecinin cesedi sahile vurdu.
Kurtarılan 12 mülteci, Midilli'ye çok yaklaştıklarını, Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun kendilerini yakalayınca Türk karasularına doğru yönlendirdiğini, bu sırada şiddetini arttıran fırtına yüzünden sulara gömüldüklerini anlattı.

Facianın ilk sinyali Altınova'nın Fenerönü mevkiinde minik bedenlerin kumsala vurmasıyla ortaya çıktı. Kısa süre içinde onlarca mültecinin cansız bedeni sahile vurdu. Jandarma ve Sahil Güvenlik ilk ihbarın ardından bölgede arama, kurtarma faaliyetine başlarken, 2 yaşında bebeklerin de bulunduğu mülteci cesetleri Bodrum'daki Aylan bebeği hatırlattı. 
DİKİLİ TARAFINDA DA AYNI MANZARA
Kilometrelerce uzanan kumsalın Dikili tarafından da öğleye doğru kötü haber geldi. Burada da kıyıya cesetler vurmaya başlayınca arama kurtarma faaliyeti bu bölgeye kaydırıldı. Kumsalın Dikili tarafında da 8 ceset belirlendi. 
Sahil Güvenlik ve Jandarmanın saatler süren çabası sonucunda faciadan 12 mültecinin kurtulduğu, Ayvalık tarafında 23, Dikili tarafında da 8 olmak üzere, iki botun alabora olması sonucu 31 sığınmacının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ölenler arasında 6 aylık hamile bir kadın, küçük çocuklar, gençler, kadınlar olduğu görüldü. Ölenlerin hangi ülke vatandaşı olduğu henüz belirlenemezken, kurtarılan 12 mültecinin Irak ve Cezayir uyruklu olduğu anlaşıldı.

İŞE YARAMAZ CAN YELEKLERİ
Bu arada kıyıya vuranların tamamında can yeleği takılı olmasına rağmen işe yaramadığı da ortaya çıktı. Atılan can yeleklerinden birinin içini açan yetkililer, atık malzemelerle doldurulmuş olduğunu gördü. Bu can yelekleri ile metrelerce yükselen dalgalı denizde hayatta kalmamın mümkün olmadığı da belirtildi. Meteoroloji yetkilileri Ege'de şiddetli lodosun etkisini bir süre daha sürdüreceği uyarısında bulundu. / Hüsnü EVREN / AYVALIK 
Editör: Haber Merkezi