2009 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül himayelerinde başlatılan Eğitime katkı konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi arttırmak; bu konuda bireysel ve kurumsal açıdan topluma örnek olmak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine vurgu yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora dikkat çekmek ve anne-baba ve tüm ilgililerin desteğiyle gençleri spora teşvik etmenin amaçlandığı “81 İlden 81 Yıldız” Eğitim Projesi kapsamında 2013 yılında Balıkesir’i Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi ve milli karatecimiz Şahin Uysal temsil edecek.

Spor veya bilim alanında uluslar arası başarıya sahip, spor alanında bölgesel ve ulusal dereceleri olup eğitim alanında başarıları bulunan sporcu-öğrenciler arasından Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulan ve Milli Eğitim, Aile ve Sosyal ile Gençlik ve Spor Müdürlüğünden de temsilcilerin bulunduğu komisyon yapılan seçimde, her ilden 9, 10, 11. sınıf öğrencileri arasından 2 erkek 2 kız öğrenci Cumhurbaşkanlığı makamına bildiriliyor. Ardından Köşk tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ili temsil edecek başarılı sporcu-öğrenci belirleniyor.3 yıldan bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan değerlendirme sonucunda Cumhurbaşkanlığı Makamına gönderilen listede bulunan, hafta sonu İstanbul’da yapılan 26. Uluslar arası Boğaziçi Karate Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak göğsümüzü kabartan FEKAL öğrencisi Şahin Uysal, Balıkesir’i projede temsil etme hakkı kazandı.

Dört yıldır sürdürülen 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin tüm sosyal sorumluluk projeleri arasında en önem verdiklerinden biri olduğunu bildiren Bayan Gül, “Ülkemizin dört bir yanındaki başarılı çocuklarımıza ulaşmak, bir annenin evlatlarıyla ilgilendiği gibi onlarla yakından ilgilenmek, her türlü sorunlarında yanlarında olmak, sevinçlerini olduğu kadar hüzünlerini de paylaşmak ve çocuklarımın başarılarıyla büyüdüklerini görmek, benim yıllardır hayalimdi” dedi. Bayan Gül, “Çocuklarımız hayallerini gerçekleştirebilsin” diye başlattıkları ‘81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin kendisinin de bu hayalini gerçekleştirme imkânı sağladığını söyledi.

Proje kapsamında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde düzenlenecek olan bir takım etkinliklere katılacak olan Şahin Uysal, diğer illerden gelen yıldızlarla birlikte çeşitli aktivitelerde Balıkesir’i temsil edecek.

Editör: Haber Merkezi