15 Temmuz’un yıldönümünde Balıkesir’de on binlerce vatandaş Milli İrade Meydanı’nda tek yürek oldu, hain terör örgütü FETÖ’ye lanet yağdırdı. Balıkesirli 15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polisi Turgut Solak’ın annesi Şeküre Solak sahneye elinde hayvanları bağladığı zincirle çıkarak, “Oğlumu şehit edenlerin başını o köpeği bize verin hayvanları bağladığımız zincirle bağlayalım” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Balıkesirliler tek yürek, tek ses olarak terör örgütü FETÖ’yü lanetledi. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda saat 21.30’da başlayan ‘Demokrasi Yürüyüşü’ Milli İrade Meydanı’nda sona erdi. Alanı dolduran on binlerce vatandaş Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, o kara gecede yaşadıklarını anlattı. 

Balıkesir'de tutulan demokrasi nöbetine 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit düşen Turgut Solak'ın annesi Şeküre Solak ve babası Hayati Solak damga vurdu. Vali Ersin Yazıcı'nın platforma çağırdığı anne ve baba duygu ve düşüncelerini demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş ile paylaştı.

Baba Hayati Solak, "Ben Turgut Solak'ın babasıyım. Demokrasi nöbetine hoş geldiniz. Bu teröristlerde Müslüman kanı yoktur. Bir Turgut'u şehit ettiniz, binlerce Turgut yetişiyor." dedi.


“O KÖPEĞİ BİZE VERİN HAYVAN ZİNCİRİ İLE BAĞLAYALIM”

Balıkesirliler 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen Özel Harekat Polisi Turgut Solak’ın annesi Şeküre Solak’ın konuşmasıyla duygulandı.

Şehit annesi Solak, duygularını şöyle paylaştı:
“Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığında şerefsizler yüzünden şehit olan Turgut Solak’ın annesiyim. Bizi onurlandırdınız, çok duygulandım. Bu gece benim en karanlık, en kötü gecem. Ayrıca en huzurlu, en mutlu gecem. Yavrum, bu gece şehadet şerbeti içti. Alnımız açık, başımız dik. Başı eğik olan hainler, şerefsizler şu kadarcık yüreğiniz varsa şerefsiz FETÖ haini Amerika’ya kaçtın gittin. O şerefsizi bize teslim edin. Onları bize teslim edin, şunları hayvan zinciri ile bağlayalım. Hayvanları nasıl bu zincirle çekiyorsak, onları da öyle çekelim."

Editör: Haber Merkezi