Balıkesirli Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır’ı beş yıl önce İzmir'den uçağa bindirerek son yeri Hakkari Çukurca'ya dualarla yolcu eden kardeşi Ahmet Gıcır, bugün ise hayatının en zor görevlerinden birini yaptı.

AİLEDEN ONU GÖREN SON KİŞİYDİ


Balıkesir İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü'nde görev yapan şehidin kardeşi Ahmet Gıcır, bölücü terör örgütünün kalleşçe katlettiği şehit Ümit Gıcır'ın cenazesi teslim almak üzere gittiği Malatya'dan yaptığı paylaşımıyla  yüreklerimizi dağladı.

YAKIŞIKLI UZUN KARDEŞİM

"Ah güzel kardeşim benim yakışıklı uzun kardeşim" diye başladığı mesajında Ahmet Gıcır'ın İzmir'e seni ben götürdüm ve ondan sonra kaçırıldın ve evine dönmek tam da bugün 15 Şubat 2021 sonrasını nasip oldu" ifadeleri gözyaşı döktürdü.

İŞTE O PAYLAŞIM


"Ah güzel kardeşim benim yakışıklı uzun kardeşim.  2006 yılında başladığım Uzman Jandarma Çavuş mesleğine yaşadığın en büyük zorluk bu PKK terör örgütü tarafından kaçırılma süreci oldu.  bu zamana kadar verdiğin savaş ve kurtulma çabasını artık sen olmasan da iyi başardın. herşeyi yaptığın gibi 21 Eylül 2016 tarihinde görev yapmak için Kırıkkale ilçe jandarma Komutanlığında Hakkari Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığında hain terör örgütü mensupları tarafın kaçırıldın. malesef ki sen ilk Hakkari Çukurca ya gitmek için 15 Temmuz 2016 günü beraber İzmir'e seni ben götürdüm ve ondan sonra kaçırıldın ve evine dönmek tam da bugün 15 Şubat 2021 sonrasını nasip oldu ve ben seni getiriyorum. ama maalesef naaşını bu benim için hayatımın yapmak zorunda olduğum en zor görevim. inan seni burda cansız görmek ve eve geri götürmek o kadar zor ki  ama yine de seni o yaban kuzey ırak ellerinde dağ başında bırakmayarak buraya Türkiye ye Malatya'ya getiren yetkililerede teşekkür ediyorum biz de babamla seni Memleketine geri götüreceğiz. 
Ve birde kardeşim 31 Ağustos 2006 yılında asker Uzman Jandarma Çavuş olarak başlamış ve bugün 15 Temmuz 2021 de üstünde üniforması olmasa asker olarak şehit olmuştur hiç sivil  olamadı maalesef.
Bugüne kadar kardeşim Ümit Gıcır ı her zaman arayan soran yardım eden eş dost arkadaş komşu herkesten Allah razı olsun. 


Kardeşim dün aramızdan şehit olarak ayrıldığı kesinleşti. yarın (pazartesi) memleketine getirilecektir. Cenazesi Çandır köyünde kaldılacak olup evini önünden helallik alınacaktır. Başka da söylecek söz bulamıyorum..."

Editör: Haber Merkezi