HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, yola mayın döşeyen terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Balıkesirli Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu’nun anne ve babası, oğullarının mezarı başından ayrılmıyor.

ACISI DÜN GİBİ

22 Temmuz Cuma günü girilen silahlı çatışmada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yaşamını yitiren 25 yaşındaki Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu’nun annesi Habibe Özoğlu, babası Mustafa Özoğlu oğullarının acısını unutamıyor.

Habibe ve Mustafa Özoğlu, biricik oğulları Şehit Teğmen Süleyman Özoğlu’nun ay-yıldızlı bayraklarla süsledikleri Başçeşme’deki mezarının başından ayrılmıyor. Anne Habibe, genç yaşta kaybettiği oğlunun başında sürekli dualar okuyor. Baba Mustafa Özoğlu ise, terörün bitirilmesini istiyor.

GATA’DA ŞEHİT OLMUŞTU
Şemdinli'de üç yıldır görev yapan ve 22 Temmuz'da teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu, tedavisinin sürdüğü Ankara GATA'da şehit olmuştu. Teğmen Özoğlu'nun cenazesi Ankara'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Balıkesir'e getirilmişti. 25 Temmuz günü Zağnos Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazı ardından düzenlenen askeri törene katılan binlerce kişi teröristlere yağdırmıştı. Şehit teğmen ailenin isteği üzerine Askeri Şehitlik yerine Başçeşme Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verilmişti.

MEZARINI BAYRAKLARLA SÜSLEDİLER

Oğlunun Başçeşme’deki mezarını astığı bayraklarla, diktiği çiçeklerle süsleyen şehit babası Mustafa Özoğlu, "Şemdinli oğlumun ilk görev yeriydi. Çatışmada vurulmuş ve GATA'ya kaldırılmıştı. Ancak ne yazık ki şehit olmuştu. Son zamanlarda teröre verilen taviz yüzünden hainler, hak verildikçe daha çoğunu istiyorlar. Televizyonlarda şehit haberleri duydukça yüreğimiz kabarıyor. İçimizden bir türlü atamadığımız acılarımız daha da derinleşerek katlanıyor. Bizim gibi terör belası yüzünden yüreği yanan anne ve babaların evlat acısını kendi evladımızı bir kez daha kaybetmiş gibi hissederek gözyaşı döküyoruz.

Bu terör belasının artık son bulmasını istiyoruz. Bizim gibi anaların babaların yüreği yanmasın. Hainler artık akıttıkları kanda boğulsun” dedi. Anne Habibe Özoğlu, ise öldükten sonra şehit oğlunun yanına gömülmek istediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi