BALIKESİR Sındırgı'da Camikebir Mahallesi Muhtarı Savaş Çiğdem, önce satıp, sonra geri almak istediği evin borcunu ödeyemeyince geçtiğimiz Kasım ayında intihar etmişti. 150 bin lira değerindeki evi için bir hafta sonra 295 bin lira istenmesi üzerine canına kıyan Çiğdem, geride bıraktığı mektupta sevdiklerinden para toplayıp, evi geri almalarını ve tapusunu  eşi Fadime Çiğdem üzerine yapmasını vasiyet etmişti. 

VASİYETİ YETİNE GETİRİLDİ
Sındırgılılar sevilen muhtar Çiğdem’in vasiyetini yerine getirmek için seferber oldu. Sındırgı Muhtarlar Derneğinin girişimi ile Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

ALACAKLI DA İNSAFA GELDİ!
Kısa süre içerisinde 66 bin lira toplandı. Alacağın geri kalanı olan 94 bin liradan ise  alacaklı vazgeçti. Yardım kampanyasına sadece Sındırgı değil tüm Türkiye’den destek geldi. Evin tapusu ailenin üzerine geçirildi.


BAŞKAN ile KAYMAKAM TAPUYU TESLİM ETTİ


Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay ve Belediye Başkanı Ekrem
Yavaş,  Çiğdem ailesini ziyaret edip  hem başsağlığı diledi, hem de evin tapusunu eşi Fadime Çiğdem ve  çocuklarına teslim etti.

EKREM BAŞKAN LİDERLİK YAPTI
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, liderlik ettiği kampanya katılımları nedeniyle ilçesinin hayırsever haklına teşekkür etti. 
Yavaş şöyle konuştu:  
“İlçemizde geçtiğimiz günlerde vefat eden Savaş Çiğdem muhtarım bizleri ziyadesi ile üzdü. Ölüm hak ama arkasında kalanları da mağdur etmemek üzerine Sındırgı ciddi manada bir yardımseverlik örneği gösterdi. Çok kısa bir zamanda vasiyeti üzerine kendine ait olan ama satmış olduğu evin tapusunu devraldı. 

HUZURLU ŞEKİLDE YAŞASINLAR


Muhtarlarımız başta olmak üzere bütün Sındırgılılar bu konuda seferber olarak, parayı toplayarak evin tapusunun aileye verilmesini sağladı. Bu sebeple hem kaymakamımıza, hem muhtarlar derneğimize, bütün Sındırgılılara hayırseverlikleri ve organizesinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Ailemize hayırlı olsun. İki evladı ile birlikte huzurlu bir şekilde yaşasınlar diliyorum.” 

-OLAY-
Balıkesir'de genç yaşta intihar eden muhtar Savaş Çiğdem'in ardında bıraktığı mektup bir yürekleri burkmuştu. Acil paraya ihtiyacı olduğu için tefeciye verdiği 150 bin lira değerindeki eviyle arsasının tapusunu geri almak için bir ay sonra 295 bin lira ödemesi istenen muhtar çaresiz kalınca canına kıymıştı.

Editör: Haber Merkezi