Yunanistan’ın Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Ntinos Zogogianni, eşi Keti Zogogianni ve Selanik Kültür Bakanlığı çalışanı Efi Rroikou, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul’u makamında ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuk şenlikleri için Sındırgı’da bulunan heyet ilçede üç gün kaldı. Kaldıkları süre içerisinde Sındırgı’nın doğal güzellikleri ve kültürel değerlerini inceleyen heyet Sındırgı'ya hayran kaldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 4.Uluslararası Çocuk Şenliklerini geride bıraktık. Bu süre içerisinde ilçemize dışarıdan bir çok ülke geliyor ve misafirlerimizden biri de Selanik oldu. Ancak ortada farklı bir durum söz konusu Selanik ekibi ilçemizi görmeye ve kültürel değerlerimizi öğrenmeye gelmiş. Burada kaldıkları süre içerisinde ilçemize ve insanlarına hayran kalmışlar düğünlerimiz, sünnet törenlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve sıcacık insanlarımıza hayran kaldılar. Kendilerini bundan sonra yapacağımız festivallerimize de davet ettik ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün doğduğu şehir olan Selanik ile kültürel ilişkilerimizi geliştirme konusunda ilk adımı attık. Selanik heyetiyle fikir alışverişinde bulunduk ve bundan sonra da ilişkilerimizin üstüne koyarak ilerleyeceğiz" dedi.

Konuşmalarından ardından Selanik heyetine Sındırgı Belediyesi tarafından teşekkür plaketi verildi. Selanik heyeti bu görüşmenin ardından Sındırgı'dan ayrıldı. 
Editör: Haber Merkezi