Balıkesirli şehitlerin isimlerinin verildiği üç park duaların ardından gözyaşlarıyla açıldı. Şehit kızı Merve Özsoy'un hıçkırıklar içinde "Babam şehit olduğunda iki aylıktım, ona ait hiçbir şey hatırlamıyorum” sözleri duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Balıkesirli şehitlerin isimlerini taşıyan üç parkın açılışı dün yapıldı. Parklarda spor ve oyun aletlerinin yanı sıra çocuklar için oyuncaklarda bulunuyor. İlk açılışta 1995 yılında Şırnak’a bağlı Uludere ilçesi kırsalında teröristler ile girdiği çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Ender Özenç’in ismi Bahçelievler Mahallesi’nde bir parka verildi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, “Balıkesir Belediyesi olarak şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu parkımıza kahraman evladımızın adını veriyoruz. Parkımız kendisi ile özdeşleşecek inşallah. Bugün burada toplanıyorsak, bu şehitlerimizin sayesinde, aziz canlarını bu ülke için feda eden askerlerimiz sayesinde buralarda toplanabiliyoruz. Bütün şehitlerimize huzurlarınızda, rahmet, minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum” dedi.

Şehit Ender Özenç’in annesi Zülfiye Özenç ve Babası Nurettin Özenç duygusal anlar yaşarken, şehidin ablası Serpil Özenç ise gözyaşlarını tutamadı. Tören için İstanbul’dan Balıkesir’e gelen Serpil Özenç, kardeşi ile gurur duyduğunu söyledi.

1981 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Günaydın’ın ismi Bahçelievler Mahallesi’nde bir parka verildi.

Şehidin ablaları Safinaz Aslaner ve Emine Günaydın’ın gözyaşlarını tutamadığı törende, şehidin yeğeni 2 yaşındaki Metehan ise ilgi odağı oldu. Belediye Başkanı İsmail Ok, Türk Bayrağı verdiği Metehan’ı bir süre sevdi.

Şehidin ablası Emine Günaydın, konuşmakta güçlük çekerken kardeşinin 1981 yılında şehit düştüğünü ve parka adının verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 1996 yılında Tunceli’nin Hozat ilçesinde teröristler ile çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Özcan Özsoy’un adı Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bir parka verildi.

Parkta Belediye Başkanı Ok’u, şehidin kızı Merve, eşi Fadime ve annesi Asiye Özsoy karşıladı. Başkan Ok, sözü Merve Özsoy’a bıraktı. Özsoy, “Ben babam şehit olduğunda 2 aylıktım, ona dair hiçbir şey hatırlamıyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Başkan Ok’a sarılan ve ağlayan Merve, törene katılanlara duygu dolu dakikalar yaşatırken, şehidin Annesi Asiye Özsoy ise, Belediye Başkanı İsmail Ok’a oğlunun adını parka verdikleri için teşekkür etti.

Açılışa Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi İşler Şubesi Topçu Albay Serdar Demir Özer, Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Çulhaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve şehit aileleri katıldı.


Editör: Haber Merkezi