Edremit'e bağlı Zeytinli beldesinde 1937 yılında hizmete açılan ve yaklaşık 35 yıldır atıl halde bekleyen tarihi Zeytinli İlkokulu tekrar eğitime kazandırılacak. Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, okulun hazırlanan projeyle bilim kampı olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdür Prof. Abdullah Soykan, TÜBİTAK'ın onarıma sıcak bakmadığını belirterek, kaynak bulamadıkların bildirdi. Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın girişimlerde bulunduğunu ifade eden Soykan, "Bu anlamda Türkiye Ormancılar Derneği ile proje hazırladı. Belediye Meclisi'nin aldığı kararla 25 yıllığına Doğa Okulu ve Bilim Kampı olarak devir gerçekleşti. Binanın onarımı için Toyota sponsor oldu. Bu proje için yaklaşık olarak bir milyon lira gibi maddi destekte bulunacak" dedi.

VALİ TURHAN, ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR

Projenin Edremit Belediye Meclisi'nden de geçtiği bilgisini veren Müdür Abdullah Soykan, "Valimiz Ahmet Turhan özel ilgi gösteriyor. Toyota'nın Balıkesir bayisi, Türkiye Ormancılar Derneği ile bir araya geldik. Proje için ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledik. Buranın Edremit'e kazandırması gerektiğini ifade etti. Burası eğitim kurumu olacak. Özürlü çocuklar, avukatlar, hemşireler 9-10 günlük programlarla okula gelip doğayla ilgili her türlü bilgiyi alacak. Bütün yıl kullanılabilecek bir mekan. Toprak ve altın madenciliği konusunda bu kurumda eğitimler verilebilecek. Sit statüsünde olmadığı için sıkıntı yok. Çok kısa sürede tamamlanabilir" diye konuştu.

TİNERCİ YUVASIYDI,

BİLİM MERKEZİ OLACAK

Zeytinli Belediye Başkanı Arslan ise; tarihi okulun uzun yıllardır atıl vaziyette bulunduğunu aktardı. Binanın tinercilere ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Arslan, şöyle devam etti: "Bina 1980'li yıllardan önce diğer okulun yapılmasıyla atıl hale geldi. Yapılan görüşmelerin ardından, binanın devri yapıldı. Daha önce 49 yıllığına kültür ve turizm işlerinde kullanmak üzere tahsisi yapılmıştı, ancak bunu gerçekleştiremedik. Restorasyon kapsamında bina yıkılmayacak. Para hazır olduktan sonra proje çok kısa sürede tamamlanır." 

Editör: Haber Merkezi