TOKİ konutlarının H Bloklarında yaşayan vatandaşlar kış kıyamet gününde kaloriferlerinin yanmadığını ileri sürerek site yönetimine başvurdu. Blok sakinleri 5 yıldan bu yana yaşadıkları ısınma sorununun artık kangren haline geldiğini belirterek, "Hiç borcumuz olmadığı halde BALGAZ bazı daire sahiplerinin güvence bedelleri ödenmedi diye gazımızı kesti. Biz ödeyenlerin günahı ne? Bu kışta yine soğukta yaşamaya mahkum edildik" diye dert yandı.
BALIKESİR TOKİ'de üç ayrı bloktan oluşan H Bloklarında oturanlar bu yılda “Doğalgazımızı açtırın, soğukta donuyoruz" diye site yönetimini üstlenen Boğaziçi A.Ş.’nin bürosunu yürüyerek yetkililerden yardım istedi.Ellerinde, "Adımız yoksul, soyadımız donmak", "Biz yoksullar evimiz oldu diye sevindik donmaya mahkum edildik", "Fakirsek soğuktan ölmemiz mi lazım", "Yoksul burada devlet nerede?", "Sorunların çözümü için bireysel kombi istiyoruz" yazılı pankartlarla site yönetimi önünde toplanan vatandaşlar "Balgaz şaşırma, sabrımızı taşırma" diye slogan attı.   

"BİZİM SUÇUMUZ NE?"
Kendi paylarına düşen doğalgaz paralarını ödedikleri halde bu parayı ödeyemeyenlerin cezasını 5 yıldır her kış kendilerine kesildiğini anlatan site sakinleri, daha önce de soğuktan 3 yaşlı hastanın öldüğünü iddia ederek, Vali Ahmet Turhan'dan yardım istedi.
H Bloklarında oturan Yalçın Kocabaş, "Site yönetimi evlerimize 255 lira karşılığı ısınma bedellerini belirlemek amacıyla termostatlar koydu. Ayda 80 lira ısınma bedeli öderken, fakir fukara bu parayı veremedi. Balgaz ise şimdi yıllar sonra biz konut sahiplerinden hane başına güvence bedeli olarak 287 lira istiyor. Bunu ödeyemeyen bazıları evlerinden kaçarak  kayıplara karıştı.
Biz payımıza düşen parayı ödedik ancak ödemeyenler yüzünden gaz firması depozit paraları yatırılmadı diye konutlarımızın gazını kesti. Bizi soğukta yaşamaya mahkum etti. Sosyal devlet, biz yoksullara sahip çıksın. Her yıl bizi böyle yaşamaya zorluyorlar. Valimiz soğukta yatıp kalktığımızı bilsin. Balgaz'a bu vatandaşları üşütmeye hakkın yok derse bizim gazımız açılır. Biz de herkes gibi artık sıcakta yatıp kalkmak istiyoruz. Gaz firması mahallemizin kurulduğu 2008 yılında hiç bir abonelik bedeli talep etmemiş. Şimdi kalkmış 2012 yılında belge talep ediyor. Burada oturan fakir fukara yakıt parasını ödeyememiş ama site yönetimi hepimiz adına Balgaz'ın alacaklarının tamamını yatırmış. Bizim bir an önce doğalgazımızı açsınlar " diye konuştu.

"ÇOCUĞUMA HARÇLIK VEREMİYORUM"
Soğukta elektrikli ısıtıcılarla battaniyelere sarınarak yaşama zorlandıklarını dile getiren üç çocuk babası Cemil Çırçır ise; "Bu konutlarda oturanlar yeşil kartlı, asgari ücretin altında çalışan ya da evlerine ekmek alacak parası olmayan işsiz kişiler. Onlar bunu ödeyemiyorlarsa suç bizim mi? Ben sokaklardan hurda toplayarak biri özürlü üç çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Okula giden kızlarıma harçlık veremediğim için vicdan azabı çekiyorum. Parasını ödeyemeyenler ise zaten buralardan kaçıp gitti" dedi.

Editör: Haber Merkezi