Birçok kişiyi kar vaadi ile dolandıran Çiftlik Bank soruşturması sürerken sırra kadem basan  'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Türkiye yanında dünyada en çok konuşulan konuların başında geldi.
Çiftlik Bank skandalı, Türkiye'de en çok mevduatın bulunduğu Balıkesir'i de salladı. Balıkesir ve ilçelerinden iki bine yakın kişinin yaklaşık 100 milyon lira parasını kaptırdığı konuşuluyor.  
 
BALIKESİR BAYİLERİNİN HESAPLARI UÇTU!
Balıkesir'deki Çiftlik Bank mağdurları, büyük bir şok yaşarken, Balıkesir ve Bandırma açılışları şatafatlı duyurularla gerçekleştirilen bayilerin yerlerinde ise yeller esmeye başladı. 
Bayilerin sosyal medya hesaplarıyla verilen telefon numaraları kapatıldı. 
Bu arada Çiftlik Bank mağdurları haklarını aramak için kendi aralarında örgütlenmeye başladı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Sanal bir oyun üzerinden organize edilen ve yüksek gelir vadeden Çiftlik Bank organizasyonunun piyasadan yarım milyar lira topladığı aktarılmıştı.
SPK sistemin ‘bank’ ibaresini kullanması nedeniyle reklam faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ve şirketin yönetim kurulu üyesi Cemal Çolak tutuklandı.
 
TOSUNCUK URUGAY'A KAÇTI!
Bu arada Hürriyet'te yer alan habere göre,  Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ve eşi Sıla Aydın sosyal medyada yayılan iddiaların aksine henüz resmi olarak boşanmadı. 
Kayıp Mehmet Aydın nafaka ödemeye bile yanaşmadı. Ailenin avukatı Abdullah Yörük, Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçarak inşaat işine girdiğini söyledi. Kayınpeder Hakan Soysal'ın ise ocak ayında yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Sıla Aydın'ın ailesinin gelen tehditler nedeniyle koruma kararı için başvuru yapacağı öğrenildi. 
 
Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ise Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu. Soruşturmada gizlilik kararı bulunuyor. Akşam saatlerinde ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca bütün Türkiye’deki tesislerine kayyum atanacağı iddia edildi. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatıldığını ve el koyma işlemlerine başlandığını açıkladı.
 
SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN VİDEO
Öte yandan Çiftlik Bank'la ilgili bir video sosyal medyada gündem oldu.
 
Videoda bir üye, kendisine sorulan "Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?" sorusuna "Üye sayısına baktım. Bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündüm” yanıtını veriyor.
Editör: Haber Merkezi