TÜİK'in 87. kuruluş yılı kutlandı. Vali Turhan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma hususunda Türkiye İstatistik Kurumu'nun büyük katkıları olacağını söyledi. 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 87. kuruluş yılı kutlandı. İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Ahmet Turhan katıldı. Vali Turhan, TÜİK'in 87'nci kuruluş yılını kutlarken, "İstatistik pozitif bir bilim. Ülkelerin kalkınmasında, sosyal, kültürel, demografik değerlerin tespiti ve ölçülmesi husunda Türkiye İstatistik Kurumu görevli. Ülkelerin kalkınmalarını planlarken bu değerleri doğru tespit etmesi gerekiyor. Bizimle iç içe olan bir kurum. Bazen farkında olmuyoruz, ama tüketici ve üretici endeksleri, enflasyon değerleri dikkatinizi çekiyordur. Bütün bu çalışmaları Türkiye İstatistik Kurumu gerçekleştiriyor. Okulun ve hastanelerin yapımı ve gelecekteki ihtiyaçların tespiti ile söz konusudur. Avrupa Birliği'ne uyum çalışmalarının biri de istatistik faslı. Avrupa Birliği'ne katılma hususunda Türkiye İstatistik Kurumu'nun katkıları olacak" dedi.
Vali Turhan'ın konuşmasının ardından TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, TÜİK'in çalışmaları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi