Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelindeki 26 Bölge Müdürlüğünün tabelalarını değiştirerek imajını yeniledi. Yeni logo ve yeni tabelalar ise 'TC' ibaresi içermediği için sosyal medyada tartışma konusu oldu. Eleştirilere cevap veren TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye'si bizim kurum adımızın başındadır" dedi.

Türkiye'de 26 Bölge Müdürlüğü bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni imajı ile sosyal medyada tartışma konusu oldu. Yeni logosu ile imajını tazeleyen kurumun tabelaları da değişti. Yeni tabelalarda 'TC' ibaresi bulunmaması sonucunda sosyal medyada bir çok kişi TÜİK'e eleştiriler yöneltti.

Eleştirilere TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal cevap verdi. Pazartesi günü değişen kurum tabelasını değerlendiren Müdür Öcal, "Yeni tabelamız faaliyetlerimiz ile özdeşleşecek, çalışmalarımızı anlatacak. Türkiye başta olmak üzere kurum algısını ortaya çıkartmak için, kurum olarak ülkemizin nabzını tutuyoruz, adeta her hafta her ay bilgiler yayımlıyoruz. Tabelamızda başkanlığımız ve bölge müdürlüğümüzün ismi yer alıyor. Kurum logomuz da değişti, daha atak, ilerici ve daha dinamik bir algıyı öne çıkaran bir logomuz oldu" dedi.

"ELEŞTİRİLER ART NİYETLİ"

Eleştirilerin art niyetten başka bir şey olmadığını aktaran Bölge Müdürü Öcal, "Daha önce Başbakanlığa bağlıydık, adımız TC Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Balıkesir Bölge Müdürlüğü idi. Uzunu kısalttık Kalkınma Bakanlığı Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Balıkesir Bölge Müdürlüğü uzun hali bu şekilde. Zaten Türkiye’si var. Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye’si bizim kurum adımızın başındadır. Yapılan iş doğru, bunu başka türlü algılamak, söylemek art niyetten başka bir şey değildir" dedi.

Öte yandan Bölge Müdürü Metin Öcal, art niyetli eleştirilere Atatürk Köşesi ile cevap verdi. Yeni kurum tabelası ile birlikte kurumun içine Atatürk Köşesi yaptırdığını kaydeden Metin Öcal, Atatürk'ün söylediği "Bundan sonra pek mühim zaferlere kavuşacağız. Fakat bu zaferler süngü zaferleri değil, iktisat ve ilim ve kültür zaferleri olacaktır" sözünü de Atatürk Köşesine astırdığını belirtti. 
Editör: Haber Merkezi