BALIKESİR  bürokrasisinde sessiz-sedasız bir değişim yaşandı
Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan, yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü görevine veda etti.
Eski Müdür Mustafa Çaltı, yargı kararıyla geri döndü. Çaltı, Balıkesir'deki görevine başladı.
Bu arada, Soykan bir veda mesajı yayınladı.
Mesajında "Benim için her zon aynı zamanda bir başlangıçtır" ifadesine yer veren Soykan, kamuoyu şu ifadelerle veda etti:

"4 Haziran 2012 tarihinde Balıkesir Valiliği’nin daveti Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ nün uygun görüşü Kültür ve Turizm Bakanlığı’ mızın onayı ile başladığım Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevimden 18 Kasım 2013 Pazartesi tarihi itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Bu görevi yapma gayreti içerisinde bulunduğum 18 aylık süre de bilgi birikimi, tecrübesi ve vizyonu ile bana her zaman büyük destek olan Sayın Valimiz Ahmet TURHAN’ a teşekkürü bir borç bilirim. 
Benim için her son aynı zamanda bir başlangıçtır. Bunun Balıkesir’ e hizmet anlamında bir veda değil, küçük bir elveda olduğunu düşünüyorum.
Hayat felsefemde ne kadar süre görevlerde kaldığım hiç önemli değildir, benim için önemli olan kaldığım süre içerisinde neleri çalışma arkadaşlarımız ile birlikte başarabildiğimizdir. Bu görevde iken fark ettiğim ve beni en fazla mutlu eden şey; Balıkesir’ de tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında var olan koordinasyon, çalışma barışı ve huzurudur. Bunun için başta Sayın Valimiz Ahmet TURHAN olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerine de teşekkür etmeyi bir görev sayarım.
Devletimizi yöneten çok kıymetli devlet adamlarımız tarafından Balıkesir için yapabileceğim bir şeyler olduğuna inanıldığında, her zaman ve her şartta göreve hazır olduğumu ifade etmek isterim.
Saygılarımla.   
Prof. Dr. Abdullah SOYKAN"

Editör: Haber Merkezi