Konya’nın Meram İlçesi’nde bir kişi, akrabaları ile 11 yıldır husumetli olduğu bir aileye saldırı düzenledi. Aynı aileden 7 kişiyi öldürüp, evi ateşe verdi. Bu vahşi cinayetleri fırsat bilen bazı çevreler ise, adli bir olayı Kürt-Türk çatışmasına çevirmek için fırsat bildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, “Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan karanlık çevreler, ülkemizde suni oluşturulan alevi-sünni, Türk-Kürt gibi nasırlarını kaşımaya, kanatmaya, toplumsal infial oluşturarak ülkemizi kristalize etmeye çalışmaktadır. Ancak bunlar beyhude çabalar, tarih boyunca bu oyun tutmadı, yine tutmayacak” dedi.

Aynı çevreler sosyal medyayı kullanarak, sürekli ırkçılığı körüklemeye çalıştığını, gerçeklerin ortaya çıkmasından sonra da özür bile dilemediklerini belirten Prof Dr Aydın, bazı partilerin milletvekillerinin de söz konusu çevrelerle birlikte hareket ettiğine dikkat çekti.

Haziran’da Ankara’daki Barış Çakan cinayetinde de aynı çevrelerin devreye girip “Kürtçe şarkı dinledi diye öldürüldü!!” algısı yapmaya çalıştıklarına dikkat çeken Prof Dr İbrahim Aydın, “En kısa sürede sosyal medya yasasının çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde algı yapan çevrelerin yaptıkları yanlarına kar kalmakta, bedelini ise ülkemiz ödemekte. Toplumu ayrıştırmaya, kristalize etmeye çalışan karanlık çevrelere fırsat verilmemeli” dedi.

Editör: Haber Merkezi