Balıkesir’in manevi şahsiyetlerinden 94 yaşında vefat eden Uşşaki Lideri Hacı Sıddık Naci Eren, son yolculuğuna binlerce seveni yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun da katıldığı törenle dualar eşliğinde uğurlandı. 
PAŞA CAMİSİNDE TARİHİ GÜN
Evinin önündeki törenin ardından Hacı Sıddık Naci Eren'in cenazesi Zağnos Paşa Camisine getirildi. 
Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce kişi cenazeye akın ederken, Balıkesir ve ilçelerinden de büyük katılım olması nedeniyle Zağnos Paşa Cami ve bahçesi hınca hınç doldu. 
BAŞKAN KAFAOĞLU AĞLADI
Cenaze namazı için camii önündeki yolun da kapatıldı. Binlerce gönül dostunun katıldığı merhum Eren'in cenaze namazını Balıkesir Müftüsü Ramazan Topçam kıldırarak cemaetten helallik aldı.  
Bu sırada Hacı Eren'in torunun damadı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 
TABUT BAŞÇEŞMEYE OMUZLARDA TAŞINDI
Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Hacı Sıddık Naci Eren'in naaşının bulunduğu tabut Başçeşme mezarlığına kadar sevenlerinin omuzları üzerinde taşındı ve buradaki kabristanlığa okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.
CENAZEYE BAKAN DA KATILDI
Cenaze törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 
OĞULLAR İLE DAMAT TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Başçeşme Mezarlığındaki defin işleminin ardından Hacı Sıddık Naci Eren'in oğulları Mehmet Eren, Nazmi Eren, Ali Eren, Ahmet Eren ile torunun damadı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu taziyeleri kabul etti. 

KİŞİLİĞİ

Kâmil-i Mürşid Sıddık Nâci Eren UŞŞÂKÎ (k.s.) Hazretleri, Halvetiyye-i UŞŞÂKÎ Tarikatının yetiştirdiği asrın müceddidi dir. Âlim ve kâmil, ilmin kaynağı, asrın al-lâmesi, zamanın kutbu, gavs-ı â’zam, şeri’at, tarikat, hakikat ve ma’rifet ilimleri ile mücehhez, kırkların reisi, çaresizlerin sığınağı, gerçek irşadın yetkilisi, Peygamber şubelerinden olup, feyz ve ilâhi nûrun durağıdır

HAYATI

Sıddık Nâci Eren UŞŞÂKÎ (k.s.) Hazretleri 1925 yılında babası Hacı Hafız Ali Efendi ve annesi Hanîfe hanımdan, Balıkesir’in Aktarma köyünde bu fani cihana teşrif etmiştir.

Küçük yaşta iken dahi haramlardan kaçınıp, oruç ve namazlarımı eda ederdi. Her zaman her yerde, Cenab-ı Hakk’ın rızasını düşünür, aşırı derecede muhabbet edip, Allah aşkından ağlayıp inlerdi.
1944 senesinde,19 yaşında iken asker oldu. Askerliğime devam ederken 1946 yılı içinde Uşşâkî Meşayihi, Üstad, Hacı Bekir Visâli Uşşâkî (k.s.) Hazretlerine intisap etmiştir.
1947 yılında askerlikten terhis olduktan sonra memleketi olan Balıkesir’in Aktarma köyüne geldi. Çiftçilik ile meşgul oldu.Tasavvuf yolunda almış olduğu vazifeleri aşk ve şevk ile noksansız olarak yapmaya devam etti. Üç sene kadar köyde kaldıktan sonra 1950 senesinde Balıkesir vilaye­tine hicret etti.
Balıkesir’e geldiğinde sık sık İzmir’e gidip mürşidinin mânevi sohbetlerinden istifâde etmiştir. O zat-ı muhteremin himmet ve teveccühü ile çok kısa bir zamanda seyr-ü sülûkunu tamamlamıştır. Seyr-ü sülûk eyledikten sonra kemal mertebesine erimiştir. Tarikatın usul ve esrârlarını ve âdabını öğrenmiş, Hilâfet ve vilayet rütbesini hak kazanmış, icâzet verilip, irşâda me’mur edilmiştir.

 
ESERLERİ
 
1- Allah ve Resulü’ne En Yakın Yol
2- Nur-u Muhammediye
3- Cennet Yolu
4- Kalblerin Anahtarı
5- Ölüm, Kıyâmet ve Âhiret
6- Mübârek Geceler ve Üç Aylar
7- Çeşitli Duâlar Edeb ve Âdap
S- Tarik-i Uşşâkî’de Usul ve Âdap
9- Yüce Veliler ve Anadolu Evliyâları
10- Evrad-ı Saadeti Ebediye
11- Sohbetlerim
12- Âşıklar Bahçesi İlâhi ve Kasîdeler
13- Sırlar Hazinesi
14- Özün Özü
Editör: Haber Merkezi