BALIKESİR Polisi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu kandırarak para karşılığı fuhuş yaptıran üç kişilik şebekeyi çökertti.  

Fuhuş şebekesinin pazarladığı kızla para karşılığı ilişkiye girdikleri iddia edilen ve aralarında işadamları, bürokrat ve siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi  göz altına alındı.

ÖNCE SATTILAR
SONRA PARA SIZDIRDILAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir ihbar üzerine başlattığı operasyonda göz altına alınan şebekenin biri Moldovyalı üç elemanıyla birlikte 10 kişi tutuklandı. Çok sayıda ķişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Polisin verdiği bilgiye  göre, birçok suçtan sabıkası olduğu öğrenilen Çetin Şirin (27), bir kızı kandırarak fuhuşa zorladı. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında değişik adreslere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

ONLARCA ĶİŞİYE PAZARLADILAR

Akhisar Polisinin de eşlik ettiği operasyonda, küçük yaştaki kız çocuğunu önce kandırıp ardından tehdit ettiği ileri sürülen üç şüpheli yanında, pazarlanan kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Sayının artabileceği bildirildi.

MOLDOVYALI SUÇ ORTAĞI

Fuhuş şebekesinin lideri Çetin Şirin'in, Akhisar'da yaşayan Moldovyalı S.P ve kocası H.P. ile işbirliği yaptığı belirlendi.

Bu isimlerin, parçalanmış aile çocuğu olduğu ögrenilen T.yi fuhşa zorladıkları işadamı, bankacı, siyasetçi ve bürokratlardan yüksek meblağlarda para alış-verişini sağladığı iddia edildi.

ŞEBEKENİN SİNSİ PLANI

Polis, kızın ifadesi doğrultusunda fuhuş yaptığı isimleri de Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına aldı.

Savcılıktaki sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Akhisar Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 10 şüpheliden 3'ü "Çocukları fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek", 7'si ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklandı.

TAM SAYI BİLİNMIYOR

Akhisar, Soma ve Kırkağaç'ta bir çok isimle ilgili de soruşturmanın devam ettiği, Balıkesir'de de çok sayıda kişinin gözaltına alınabileceği polis kaynaklarınca ileri sürüldü.

Bu arada, parçalanmış bir ailenin çocuğu olduğu öğrenilen ve 100'e yakın kişiyle para karşılığı birlikte olduğu ileri sürülen T.S.Z.ise, koruma altına alındı. 

Editör: Haber Merkezi