Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Valiliği öncülüğünde, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yürütülen "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" Projesi kapsamında bağımlı bireylerin başvuru ile sürece dahil olmasından başlayarak, her aşamada onlarla yakından ilgilenen personeli ödüllendirdi.  

Valilik ve Kaymakamlıkların Açık Kapı Birimlerine kendi istekleri ile müracaat ederek uyuşturucudan, bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişiler, bilgileri gizli tutularak tedavi ve rehabilitasyon sürecine başlıyor ve umuda kapı açıyor. Projenin başladığı günden bu yana İl genelinde projeye 190 başvuru olmakla birlikte bu sayı her geçen gün artıyor. Projede kalarak tedavisine devam edenlerden, bir sonraki aşama olan iş hayatına dahil edilme süreci kapsamında 20 kişi İŞKUR'dan sağlanan kontenjan dahilinde kamu kurumlarında 6 ay süreyle istihdam ediliyor. 

“Taşı Sıksanız Suyunu Çıkarırsınız”

Ödüllerin verilmesi öncesinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Biriminde grup terapisinde olan proje kapsamındaki gençlerle ile bir araya gelen Vali Şıldak, onlara tavsiyelerde bulundu.

Şıldak  “Sizlerle görüşüp, tebrik etmek istedik. Hepiniz Balıkesir'e örnek oldunuz. Buradaki arkadaşlarımız da size çok destek oldular. Vali Yardımcımız, İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Başkanımız, hepsi sizin için çok çalışıyorlar. Ben de sizi ve çalışmaları, yakından takip ediyorum. Ağustos sonunda İŞKUR'daki çalışma süreniz doluyor. Hangi İlçede ikamet ediyorsanız oralarda size kalıcı iş bulacağız. Siz de kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceksiniz. Size gelen kadroları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız sağlıyor. Bu kadrolar için Milletvekillerimizle birlikte çaba gösterdik. Bu çalışmalarınız 6 ay süreli olduğu için süre sonunda size özel sektörde iş bulacağız. Siz de çok çalışacaksınız, bizi mahcup etmeyeceksiniz. Çünkü her biriniz taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız. Kendinize güvenin.” ifadelerini kullanarak danışanlara cesaret verdi, onları yüreklendirdi. 

“Bu Fırsatı İyi Değerlendirin”

Projeden faydalananlar için projenin sona ermesi gibi bir durumun olmadığını belirten Şıldak, “Biz sürekli sizi takip edeceğiz. Projenin sonlanması diye bir durum yok. Özel sektördeki işinize de başlasanız biz sizi izlemeye devam edeceğiz. Siz de uyuşturucuyu bir daha asla yanınıza yaklaştırmayın, o çevrelerle bağlantınızı koparın. Biz ömür boyu sizin hep yanınızda olacağız. Ailelerinizle de tanışmak istiyoruz. Onların da mutlu olduğunu düşünüyoruz. Onları yarı yolda bırakmayın. Bizlerden de onlara selam söyleyin.” diye konuştu. 

Bu projenin onlar için bir fırsat olduğunu vurgulayan Şıldak önceki hayatıyla şimdiki hayatları arasındaki farkı görüp örnek alan gençleri projeye başvuru için yönlendirmelerini istedi.

Umuda kapı açarak tedavi ve rehabilitasyon sürecine başlayan gençlerin terapi süreçleri dışında da zaman geçirmeleri için Uyuşturucuyla Mücadele Biriminde oluşturulan spor salonunda onlarla bir araya gelerek sohbet eden Şıldak, azimleri ve kararlılıkları için kendilerini tebrik etti. 

Vali Şıldak projenin hazırlık süreci ve başlamasından bu yana geçen sürede, başvuru alınmasından tedavi sürecine kadar görev üstlenen personeli başarı belgesiyle ödüllendirdi. 

 “Bu Proje Denetimli Serbestlik Olarak Algılanmamalı”

Şıldak ödüllerin verilmesinin ardından gençlere projede kalmaya devam etmelerini söyleyerek, “Bu uyuşturucu yüzünden çok acı çeken insan varken, gözlerinizdeki pırıltıyı görmek, yüzünüzde tebessüm oluşturabilmek, bizim için de bir umut oluyor. Şu ana kadar da 200’e yakın insanımıza bu fırsatı sunmuş olduk. Tedavi için projenin içinde kalan 80'in üzerinde vatandaşımız var. Bu sayılar artacak, yılsonuna kadar belki de katlanacak. Bunları insanlarımıza daha iyi anlatmalıyız. Bu bir denetimli serbestlik çalışması değildir. Böyle algılanmamalıdır. Siz de aynı heyecanla, istekle projenin içinde kalmaya, güç vermeye devam edin.” diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Şıldak gençlerle sohbet ederek, iki gencin keman ve kanunla yaptığı müzik dinletisini keyifle dinledi.

Editör: Haber Merkezi