BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’de uyuşturucu ile mücadele seferberliğinde beş ayda yaptıkları çalışmaları açıkladı. Balıkesir genelinde uyuşturucu madde kullanımını ve ticaretini önlemeye yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çeken Vali Şıldak, “Bu konuda emniyet ve jandarma birimlerimiz adeta seferberlik halinde bir mücadele yürütüyor. Uyuşturucu kullanımı ülkemizde özellikle gençliğe zarar veren en büyük olumsuzlukların başında geliyor. Balıkesir’in büyük metropollere yakın bir bölgede, geçiş güzergâhında yer alması, turizm bölgelerine sahip olması dolayısıyla uyuşturucu konusunda güvenlik birimlerimiz yoğun bir çalışma sürdürüyor.

2 BİN 134 KİŞİ YAKALANDI,
132 BİN HAP ELE GEÇİRİLDİ

2021 yılının ilk beş ayında il genelinde gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında emniyet ve jandarma tarafından 33 planlı operasyon yapıldı ve 2 bin 134 şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. 5 ayda 3 kilo 106 gram bonzai, 10 kilo 547 gram esrar, 20 gram eroin, 4 kilo 810 gram skunk, 5 kilo 519 gram metamfetamin, 132 bin 701 adet ecza hap ve 2 bin 804 kök kenevir ele geçirildi” dedi.

VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Uyuşturucu ile mücadelenin devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, mücadelede vatandaşlardan da destek beklediklerini bildirdi.

Şıldak, “Bu mücadeleyi hem sokakta polisiye tedbirlerle hem de sosyal bir problem, bir sağlık sorunu olarak kabul ederek bu alanda uyguladığımız ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ projesi ile kapsamlı olarak sürdürüyoruz. Bu zehirin ticaretini yaparak insanlarımızın hayatını karartan zehir tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz satıcılarla ve bu işin tacirleriyle amansız bir mücadele içinde.

Vatandaşlarımızdan da çevrelerinde, yakınlarında bağımlılık yapan maddeleri kullanan kişilere karşı duyarlı olmalarını, onları bu hastalıktan kurtarmak için girişimlerde bulunmalarını istiyoruz. Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen bütün vatandaşlarımızı kucaklamaya hazır bekliyor. Bu mücadelede toplum olarak hep birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi