BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, görevini aksatanları da asla affetmeyeceğini ve gereğini yapacağını vurguladı. Bürokratlara sabah ilk iş olarak Resmi Gazete’yi okumaları talimatını verdi.
Yazıcı, “Resmi Gazete’de Olağanüstü Hal’den kaynaklanan Kanun Hükmünde Kararnameler yayınlanıyor. Herkes bir kere bunları okumakla mükellef. İşte kurumum bana yazı yazmadı, valilikten bana yazı gelmedi; bunları kabul etmiyorum. İlk göreviniz Resmi Gazete’yi okumak” dedi.

Balıkesir’in 1 numarası Vali Ersin Yazıcı, darbe girişiminin ardından gerçekleşen ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların yöneticilerine seslendi.

Olağanüstü Hal kapsamında yapılan çalışmaları ve FETÖ / PDY ile Balıkesir’de sürdürülen mücadeleyi anlatan Vali Ersin Yazıcı, Koordinasyon Kurulu üyelerini de sert bir dille uyardı. Tüm kamu yöneticilerinden FETÖ mücadelesinde çürük elmalar temizlenirken çok hassas olmalarını istedi.

BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ
Vali Yazıcı, şunları söyledi:

“Bu millet büyük bir millet, biz büyük bir devletiz binlerce yıllık geleneği olan bir devletiz. Allah’ın izniyle birkaç tane kendini bilmezin terör örgütüne mensup birkaç tane kendini bilmezin yapacağı bu tür kalkışmalar, hareketler darbe teşebbüsleri bu milleti  yolundan geri çeviremez, çeviremedi de. Büyük milletimiz buna müsaade etmediğini gösterdi her akşam da alanlara toplanarak göstermeye devam ediyor. Biz bu topraklarda, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, farklı farklı mezheplere, farklı farklı dinlere, inançlara sahip insanlarla bir arada yaşadık Osmanlı’dan bu yana yaşamaya da devam edeceğiz. Ama bu yaşamımız da sürdürürken de FETÖ gibi veyahut benzerleriyle ilgili böyle bir tahakkümü böyle bir paralel yapılanmayı da asla kabul etmedik etmeyeceğiz de. Bizi bir arada tutan kutsal başka şeyler var. Dolayısıyla bu süreçte yaşanan  bu menfur olayı hep birlikte lanetliyoruz, telin ediyoruz ve yolumuza  devam ediyoruz.” 


İLK İŞİNİZ RESMİ GAZETE’Yİ OKUMAK OLACAK

“Herkes sabah masasına oturduğunda ilk önce Resmi Gazete’yi açacak. Olağanüstü Hal’den kaynaklanan Kanun Hükmünde Kararnameler yayınlanıyor. Herkes bir kere bunları okumakla mükellef. İşte kurumum bana yazı yazmadı, valilikten bana yazı gelmedi bunları kabul etmiyorum. İlk göreviniz hangi konumda olursanız olun her sabah yayınlanan bir kanun hükmünde kararname var mı veya bu konuyla ilgili yayınlanan genelge başka bir emir var mı buna bakacaksınız. Bu emirler, bu kanun hükmünde kararnameler veya işte tali mevzuatlar  herhangi bir yerden talimat almanızı gerektirmeden otomatikman sizi ilgilendiren bir talimat varsa harekete geçeceksiniz.”

 
GÖREVİNİ AKSATANI KESİNLİKLE AFFETMEM

Vali Ersin Yazıcı, OHAL koşullarının uygulandığı bu süreçte herkesten sorumlu olduğunu hatırlatıh görevini aksatanları kesinlikle affetmeyeceğini belirtti.

Vali Yazıcı şöyle konuştu:

“Devir, herkesin duruşunu sergileme, devletine milletine sahip çıkma devri.  Bakanlıktan emir gelmedi, valilikten şu söylenmedi, ben yapmaayım, yandaki yapsın; sakın ha sakın, bu konuda kimseyi affetmem. Buradaki herkesten ben mesulüm şu anda. Buradaki bütün kurumlardan da ben mesulüm. Tüm kurumlardan diyorum istisnası da yok. Gereğini herkes bu milleti, bu devleti, bu toprakları seven bir fert olarak, başkan olarak, müdür olarak, rektör olarak, kaymakam olarak gereğini anında yapacak. Tereddüt varsa sorabilirsiniz ama orada bir görev tarif edilmişse, bir talimat verilmişse gereğini yapacaksınız. Neden, bu ülke, bu topraklar bizim. Biz binlerce yıldır bu topraklarda Anadolu’da hürce yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz. Bu da hepimizin elinde. Çoluk çocuğumuz, torunlarımız, gelecek nesillerimizle bu topraklarda huzur içerisinde böyle densizlikler le karşılaşmadan yaşamak için bugün bizim yapacaklarımıza bağlı. O yüzden gereğini herkes en ileri düzeyde yapacak. Zaten yapıyorsunuz.“

İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEMEK BİRİNCİ GÖREVİMİZ

 “Duruşunuz, davranışınız, iş tutuşunuz her zaman önemliydi ama şu günlerde çok daha önemli. Biz işimizi yaparken tabi ki hukuktan ayrılmayacağız. Tabi ki kul hakkına dikkat edeceğiz. Ama içimizdeki hainleri de temizlemek birinci görevimiz.

Bu hainler bütün kurumlara yerleştiler. Ne acıdır ki insanlık dışı masum insanların üzerine ateş açacak kadar. Yüzlerce, binlerce şehidi olan Özel  Harekatıma daha ilk saatlerde bizim PKK’ya atmadığımız bombayı atacak kadar nankör, devamını siz getirin. Bu insanlara karşı biz dimdik ayakta duracağız. Ülkemizi, milletimizi, vatanımızı koruyacağız. Kendimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız ve gelecek nesiller için. Bu konuda herkes insiyatif alacak kimse kimseye iş buyurmayacak. Önünüze bir şey geldiğinde, kanun hükmünde kararname yayınlandığında veya onunla ilgili alt mevzuatlar yayınlandığında olaya lütfen şöyle bakın; ben burada ne yapmam gerekiyor, bana burada verilen bir görev var mı.

Burada topu başkasına nasıl atarım diye lütfen bakmayın. Eğer o şekilde bakarsanız sonuçlarına katlanırsınız. Ben burada o şekilde düşünen hiç kimse olmadığına inanıyorum. Ama biz dimdik durmazsak devletin en tepesinden en alttaki görevlisine kadar bu cerahati bu pisliği temizleyemeyiz.
ÇÜRÜK ELMALAR TEK TEK TEMİZLENECEK, TABİ HUKUK ÇERÇEVESİNDE

Bakın benim kurumumda olmaz, şöyle olmaz böyle olmaz safsatalarını artık bir kenara bırakın. Bunu bazı kurumlar birileri dile getirirken ısrarla ve inatla söylemeye devam etti. Bu hainler her kurumda var kardeşim. Çürük elmaları temizleyip yolumuza devam edeceğiz. Bu millet büyük bir millet. Böyle üç beş çapulcunun, üç beş tane densizin, kendini bilmez, ne yaptığını bilmez, neye taptığını, neye inandığını bilmez, üç beş kişinin veya üç beş bin kişinin saçma sapan hareketleriyle bu ülkeyi bu milleti kimse yolundan çeviremez. Ama gün o gündür ki çürük elmalar bir tane kalmayıncaya kadar sepetten atılacak. Temizlenecek. Tabi ki bu temizlik hukuk  çerçevesinde yapılacak.


İLK GÜNDEN BERİ HEPİNİZİ TAKİP EDİYORUM…

Bu konuda herkesten özel hassasiyet bekliyorum. Herkesi takip ediyorum. İlk günden itibaren kim ne yapıyor, işi nasıl tutuyor, ne kadar ciddiye alıyor hepsi takibimizde. Kendiniz o saçma sapan, aptalca oluşturulan FETÖ grubuna ait olmayabilirsiniz, zaten değilsiniz, öyle olduğunuza inanıyoruz. Ama bu konudaki duruş, hangi siyasi düşüncede hangi fikri düşüncede olursanız olun devlet millet mevzubahis olduğunda tek ortak noktamız var. Bütün siyasi partilerimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının en tepesindekiler de görüşlerini düşüncelerini bu noktada ortak yerde buluştuğumuzu açıkladılar. Hiç kimse fikrine zikrine göre hareket etmeyip devletin içinde bulunan cerahati temizleme mecburiyeti var. Kararlı olacağız, dimdik ayakta olacağız. Duruşumuzla, davranışımızla dosta güven düşmana da korku vereceğiz arkadaşlar.

 
YETKİSİNİ HUKUK SİSTEMİNDEN,
TALİMATI ABİSİNDEN ALANI AFFETMEM

Daha önce bazı kurumlardan brifing aldım, orada şunu söyledim; Türk hukuk sisteminden yetkisini alıp talimatı abisinden alanı affetmem demiştim. Bu cümleyi her yerde kullandım, şahit olanlar vardır. Hainler yetkiyi bizim hukuk sistemimizden alıp sonra da bizi bombaladılar. Keşke bu günleri görmeseydik. Ama yaşandı biz önümüze bakıyoruz, önümüzü açıyor, temizliyoruz. Tertemiz şüpheye meydan bırakmayacak şekilde gelecek nesile hem vazifelerimizi devredeceği hem bu toprakları teslim edeceğiz. Yarın hepiniz torunlarınıza oğlum kızım biz bu menfur saldırıda  birkaç sapığın yaptığı bu yanlış 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şunları şunları yaptık diye doğru anlatacağınız işler olmalı. 
Editör: Haber Merkezi