BALIKESİR Valisi Mustafa Yaman, "sıradışı" valilik anlayışıyla dikkatlerini üzerinde topluyor. İldeki görevine başladığı günden buyana sıcak, içten ve samimi davranışlarıyla dikkat çeken Yaman,  zengininden fakirine, köylüsünden kentlisine her herkese "İşte benim valim böyle olmalı" dedirtiyor. 
Valilikteki makamında zorunlu iş ve işlemler dışında oturmadığı gözlenen Mustafa Yaman, il merkezindeki bir çay bahçesinde veya sokakta, herhangi bir ilçede veya köyde her an için karşınıza çıkabiliyor.
Vatandaşlarla sohbet edip dertleşen, sıkıntılarına anında çözüm bulunmasını sağlayan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, bürokrasideki müthiş uyum ve hızlı hizmetinde mimarı olarak göze çarpıyor.

BAYAN YAMAN DA BOŞ DURMUYOR
Bu arada, Vali Yaman'ın eşi Gülseren Yaman da,  neredeyse gününün tamamını toplumsal hizmetlere ayırıyor. 
Çocuk yuvaları, yaşlı bakım evlerini, kadınlarla ilgili gönüllü kuruluşları ziyaret edip destek olan bayan Yaman, şehit yakınlarıyla gazilerin ve bakıma muhtaç yaşlılarımızın evlerini de periyodik aralıklarla ziyaret ederek yalnız olmadıklarının mesajını veriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un eşi Nurgül hanımın da zaman zaman eşlik ettiği Gülseren Yaman, içten, samimi, sıcak, güleryüzlü yaklaşımlarıyla kucakladığı vatandaşların gönüllerini feth ediyor. 
Devletin şefkatli elinin her zaman fakir fukara, yardıma muhtaç kimsesizlerin üzerinde olduğunu hissettiren Vali Yaman ile eşi Gülseren hanım, ilimizdeki "kimsesizlerin kimsesi" gelirken, herkesin takdirini ve alkışını alıyor.


VATANDAŞTAN HAYIR DUA ALIYORLAR
Vali Mustafa Yaman ile eşi Gülseren Yaman'ın, sıcak ilgi ve davanışları karşılığını vatandaşlardan dua olarak karşılığını buluyor. 
Sekiz 10 yıl öncesi Valilerin ulaşılamaz isimler olduklarına atıfta bulunan vatandaşlar, www.balikesirim.net aracılığıyla yaptıkları açıklamada, Selahattin Hatipoğlu, Yılmaz Arslan ev Ahmet Turhan'ın valilikleri dönemindeki "devlet-millet buluşması"nın  Mustafa Yaman döneminde zirve yaptığına işaret ediyor. 
Bu arada, www.balikesirim.net muhabirleri, Balıkesir Valisi ile eşine sosyal medya aracılığıyla teşekkür yarışı yaşandığını gördü. Birbirinden ilginç ifadelerin kullanıldığı bu mesajlardan ikisi şöyle: 



ELEŞTİREN ELEŞTİRSİN. SİZLER ALLAH YOLUNDASINIZ..
İşte bu mesajlardan bir kaçı : 
"BALIKESİRİMİZİN GURURLARI BİZLER SİZDEN RAZIYIZ. ALLAH U TEÂLÂ DA SİZDEN RAZI OLSUN. BAZILARI ÇOK ELEŞTİRİ YAPIYOR. YAPMALARI SİZLERİN DOĞRU YOLDA VE ALLAH YOLUNDA OLDUĞUNUZUN KANITIDIR. ALLAH RAZI OLSUN."

BİZİM BÖYLE DEVLET YÖNETİCİLERİMİZ VAR..
"İşte bizim böylesine yetimi öksüzü yaşlısını gencini Engellisini Engelsizini yani kısacası 7 den 77 sine sahip çıkan Devlet yöneticilerimiz var. Allah u teâlâ onlardan razı olsun. Sayın Valimiz Mustafa Yaman'ın saygı değer eşi Gülseren Yaman Hanımefendi ye sonsuz teşekkür ediyoruz."



ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLERLE YAŞLI VE ENGELLİLERİN HAMİSİ

Vali Yaman'ın eşi Gülseren Yaman, kırsal ve kenar semtlerde oturan vatandaşların evlerini ziyaret ediyor. Şehit yakınları, gaziler, yaşlılar ve engelliler ile yakından ilgileniyor.  Vatandaşlar çok alışık olmadıkları bu davranış karşısında önce şaşırıyor, ardından "işte benim devletimin yöneticileri böyle olmalı" ifadesini ekliyor. "Allah, devletimize zeval vermesin, sizin gibileri başımızdan eksik eylemesin" diye dua ediyor.  (www.balikesirim.net)
Editör: Haber Merkezi