Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolunda inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zaferinin 99’uncu yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve coşkusunu yaşıyoruz.

 Kurtuluş Savaşı'nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, kahraman milletimizin azim ve kararlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle taçlandırılmıştır.

Vali Şıldak mesajında şöyle dedi:

Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, şahlanışının ve esarete boyun eğmeyeceğinin bütün dünyaya ilanıdır.

Ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele; tarihimizin önemli bir dönüm noktası olması yanında, aynı zamanda daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmuştur.

Büyük ve mutlak bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi; milletimizin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmasını sağlaması yanında, tüm mazlum milletlere de hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinde esin kaynağı olmuştur.

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda birliğini, bütünlüğünü, huzurunu, güvenliğini ve kalkınmasını hedef alan şer güçlere karşı, engin feraseti ve sarsılmaz cesaret ve kararlı duruşuyla, gerektiğinde canını ortaya koyarak kendisine yönelen tehlikeleri bertaraf etmeye hazır ve muktedirdir.

30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğu bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Dünya var oldukça Türk milleti bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir. Şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak ebedi göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

.

Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Balıkesirli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

#30Agustos

Editör: Haber Merkezi