BALIKESİR'in karış karış gezerek vatandaşla kuçaklaşan, yürütülmekte olan çalışmaları yerine gören, gördügü ve iletilen sorunları çözüme ulaştırmaya özen gösteren Vali Şıldak, bugünkü İvrindi programında da bir çok kesimle bir araya geldi.

İlçe Değerlendirme Toplantısıyla Çalışmalar Ele Alındı 

İVRİNDİ programına Vali Şıldak, İlçede yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere İl ve İlçe Kurum Müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen İlçe Değerlendirme Toplantısı ile başladı.

Vali Hasan Şıldak'ın 6'ncısını İvrindi İlçesinde  gerçekleştirildiği 'İlçe Değerlendirme Toplantısında’ 2021 yılında  yapılan ve 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. İlçedeki güncel çalışmalar ve yeni talepler ele alındı. Vali Şıldak, Ivrindi'nin kendine has özelliklere sahip 69 mahallesiyle büyük bir ilçe olduğunu söyledi. 

Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda İlçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler, sorunlar ve talepler görüşüldü. İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü ve İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’den İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak toplantıya katılan Kurum Müdürlerinden İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler almak üzere tek tek söz verdi. Sorunların bizzat sonuca ulaşması için  karşılıklı görüşmelerin yapıldığı toplantıda alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvancılığa kadar bir çok konu ele alındı. Mahallelerinde yaşadıkları sorunları aktarmaları için mahalle muhtarlarina  da söz veren Şıldak, değerlendirme toplantıların sonuç odaklı çalışmalar için çok verimli olduğunun altını çizdi. Vatandaşın sözcüsü olan muhtarların her türlü talebini dinleyen Vali Şıldak, sorunların çözüme ulaşması yönünde çalışmaların yapılacağını söyledi. 

"Her Mahallenin Farklı İhtiyacı Var" 
 
Toplantıda her mahallenin farklı ihtiyaçları olduğunu, devletin her soruna uygun şekilde çözüm ürettiğini ifade eden Şıldak, "İlçelerimizdeki çalışmaları yerinde incelemek, görmek, istişare etmek ve karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunmak bunlarla birlikte vatandaşlarımızın, mahallelerimizin sorunlarına, ihtiyaçlarına yönelik çözümleri birlikte üretmek adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Ben düşüncelerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için, insanlarımızın ihtiyaçlarını dile getirdiğiniz için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Her mahallemizin farklı farklı ihtiyacı var. Toplumlar geliştikçe, teknoloji geliştikçe ihtiyaçların çeşit
ve sayısı artıyor. Devlet olarak bizim görevimiz insanımızın refahını yükseltmek, huzurunu sağlamak. Onun verimli, sağlıklı bir ortamda tarım yapmasını, hayvancılık yapmasını, şehirlerimizde yaşamasını, köylerimizde yaşamasını temin etmek." diye konuştu. 

"Vatandaşla Bütün İletişim Kanallarımız Açık" 

İlçelerde yapılan değerlendirme toplantıları ile ihtiyaçları bizzat yerinde görme imkanı bulduğunu söyleyen Vali Şıldak, "Balıkesir, Türkiye'mizin 81 vilayetinin nüfus olarak 17'nci, coğrafya olarak da 11'nci sırasında yer alan büyük bir vilayet. Biz her bir ihtiyacın farkındayız. Bu toplantılarla daha yakından görüp birebir tespit etme imkanımız oluyor.  En önemlisi ihtiyaçlarımızı dile getirmek, talepleri unutmadan, usanmadan yapmaktır. Devlet olarak sizinle bütün iletişim kanallarımız ve  kapılarımız sonuna kadar açık. Sorunların farkına varıp, bunları not edip takip etmek, ilgili kurumlara yönlendirmek, vatandaşımızın taleplerinin farkında olmak için gayret gösteriyoruz. Hizmetin daha iyi noktada olması, daha verimli hale gelmesi    arzumuz, hedefimizdir." ifadelerini kullandı. 

"Vatandaşın Memnuniyeti Temel Gösterge" 

Vatandaşlara kapıların açık olmasının temel prensibi olduğunu sözlerine ekleyen Vali Şıldak, "Bütün muhtarlarımıza kapımız açık. Gerek ilçelerdeki gerek vilayetteki bütün kamu kurumları vatandaş için çalışıyor. Vatandaşımızın memnuniyeti her zaman bizim için temel göstergedir. Yani vatandaş bir konuda çok sıkıntı ifade ediyorsa orada gerçekten sıkıntı vardır. Onun dilinden ancak o dili anlamak isterseniz anlarsınız. " şeklinde konuştu. 

"Muhtarların Talepleri Vatandaşın Gerçek Taleplerini Gösterir"

Vali Şıldak kronikleşmiş sorunlar varsa onların üzerinde özellikle durulması gerektiğinin altını çizdi. Meselelere itinayla yaklaşmanın önemine değinen Şıldak," Şu ana kadar çözülememiş meseleler varsa bunlara itinayla yaklaşmamız gerekiyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteriyorum. Devletimizin en üst mertebesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız gibi biz de muhtarlarımıza değer veriyoruz. Sizlerin taleplerinin vatandaşımızın gerçek talepleri olduğunun farkındayız. Bu toplantıda en çok sözü de sizlere vermeye özen gösterdim. Her tür hizmetin en iyi şekilde olması için  devlet dairelerimizin sizin emrinizde olduğunu, vatandaşımızın hizmetinde olduğunu tekrarlamak istiyorum." dedi. 

Vali Şıldak Karaçepiş Mahallesinde Vatandaşlarla Buluştu

Vali Hasan Şıldak, İvrindi İlçesinde gerçekleştirdiği programı kapsamında Karaçepiş Mahallesini ziyaret etti. Ziyaretinde ilgiyle karşılanan Vali Şıldak mahalleliyle sohbet etti, taleplerini dinledi.  Kamu kurumlarının temsilcilerinin de bulunduğu ziyarette mahallelinin taleplerinin karşılıklı olarak görüşülmesiyle oldukça verimli geçen program dolayısıyla Karaçepiş Mahallesi sakinleri Vali Şıldak’a teşekkür etti. Vali Şıldak Karaçepiş Mahallesi sakinlerine güler yüzleri ve misafir perverlikleri için teşekkür ettiğini dile getirdi. Devletin bütün imkanlarını mahallelere yansıtmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Şıldak sağlık, birlik ve beraberlik sağlanırsa hizmet akışının daha da güç kazanacağını söyledi. 

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Programlarında ve ziyaretlerinde şehit aileleriyle bir araya gelmeye özen gösteren Vali Şıldak İvrindi İlçesi Karaçepiş Mahallesinde bulunan, şehit Piyade Onbaşı Tuncay Özdemir’in ailesini de ziyaret etti. Devletin şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu hissettiren Vali Şıldak, şehidin ailesine kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu.

Vali Hasan Şıldak Balıkesir genelinde yaptığı programlarda esnaf ve vatandaşlarla da sık sık bir araya geliyor. İvrindi programı kapsamında çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Şıldak Zübeyde Hanım Caddesindeki esnafı ziyaret etti. 

Ziyaretinde ilgiyle karşılanan Şıldak esnafla sohbet etti, hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. 

Vali Şıldak Yatırımların Takibinde 

Vali Hasan Şıldak, İvrindi İlçesinde 1915 yılında yapılarak eğitim öğretime başlayan, Kuvâ-yi Milliye döneminde erzak deposu olarak da kullanılan ve ilçenin ilk İlkokulu olma özelliğini taşıyan Gazi Evrenos İlkokulu'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarihin izlerini taşıyan binada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Hasan Şıldak’ın İvrindi İlçesindeki toplantı, ziyaret ve incelemelerinde İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkcü, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Karayolları Şube Şefi Şenol Kiraz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kosgeb İl Müdür Vekili Kadir Dağdeviren, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, GMKA Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Ali Koç, İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurullah Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç, Gençlik Ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Canseven, İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akif Cıblak, Telekom İl Müdürü Atilla Atalay, PTT Başmüdürü Suat Öztürk, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Barış San, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından İdari ve Mali İşler Şube Müdür Vekili Emre Bulut ve Yatırım İzleme Müdür Vekili Fatih Koç hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi